Τον θυμάστε τον πτωχευμένο Λυμπέρη; Ε, άνοιξε μαγαζί στη Μύκονο!

lumperh-614x378Λάβαμε και αναρτούμε από τους Εργαζόμενους των εκδόσεων Λυμπέρη, 

θυμάστε οι εργαζόμενοι που έμειναν απλήρωτοι και χωρίς ούτε ευρώ αποζημίωση επειδή πίστευαν το γαλαντόμο αφεντικό τους πως ΘΑ ανακάμψει. Και ενώ αυτός άδειαζε το μαγαζί των περιοδικών και μοίραζε τα κερδοφόρα περιοδικά σε άλλους φίλους εκδότες, βάρεσε κανόνι αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους. Τώρα επανέρχεται ως ιδιοκτήτης καταστήματος…

Και εκεί που μας χρωστάγανε…

Το θαύμα έγινε! Από την απόλυτη φτωχοποίηση,… ανοίγει κατάστημα στη Μύκονο το ζεύγος Λυμπέρη (το χούι πεθαίνει τελευταίο!). Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το κατάστημα, που θα πουλάει “δημιουργίες της κ. Έλενας Μακρή-Λυμπέρη”, κόστισε 100.000 ευρώ ”αέρα” συν 6.000 ευρώ ενοίκιο το μήνα!
Είναι τουλάχιστον σκάνδαλο αυτή η επιχειρηματική κίνηση, αν και υπάρχει βέβαια ο νόμος που προστατεύει όλους τους “πτωχευμένους” επιχειρηματίες, που με μια απόφαση πτώχευσης κλείνουν τις εταιρείες τους και κρατούν τα “αποθέματα” που έχουν συσσωρεύσει από τη δουλειά των εργαζομένων τους, τους οποίους αφήνουν στο δρόμο απλήρωτους (στην περίπτωσή μας με 4,5 μήνες απλήρωτα δεδουλευμένα) και χωρίς αποζημίωση.
Και επειδή αυτοί οι “καπεταναίοι” φροντίζουν να μην έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους, αδιαφορούν και για τα τεράστια χρέη που αφήνουν στα ασφαλιστικά μας ταμεία, το δημόσιο, τους προμηθευτές και τους εξωτερικούς συνεργάτες.
Δεν θα είχαμε κανένα θέμα με τον επιχειρηματικό οίστρο τους, αν είχαν φροντίσει να φερθούν ως όφειλαν στους εργαζομένους τους.
Ευχόμαστε οι υπάλληλοι του νέου καταστήματος στη Μύκονο να μη γευτούν και αυτοί το “αρχοντιλίκι” του ζεύγους Λυμπέρη.
Επιτροπή πρώην εργαζομένων Εκδόσεων Λυμπέρη

ΥΓ. Υπάρχουμε ακόμα και συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δικαίωσή μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published.