Τα πάντα για το Netflix και τα Ultra HD κανάλια στο περιοδικό “Ψηφιακή Τηλεόραση”

ψηφιακήΤηλ-νεοΤο περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση στα περίπτερα

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση Φεβρουαρίου, πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Μαζί του, το επίσης κλαδικό περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το πρώτο τεύχος της νέας χρονιάς έρχεται με πολλά θέματα και ανανεωμένη ύλη. Η μετάβαση στην τηλεόραση υπερ-υψηλής ευκρίνειας UHD έχει ήδη ξεκινήσει. Όπως μας ενημερώνει ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης, τα κανάλια UHD είναι πλέον αρκετά και η διαφορά στην ποιότητα εικόνας τους φαίνεται ακόμη και με μια απλή FullHD TV. Διαβάστε που θα βρείτε και πώς θα κατεβάσετε όλα τα UHD κανάλια του ορατού δορυφορικού οριζόντα.
Η Netflix είναι ήδη στην Ελλάδα και ο Σωτήρης Χατζηστρατής, ένας από τους πρώτους έλληνες συνδρομητές της, σας παρουσιάζει τα πάντα για την νέα IPTV υπηρεσία.

Ένας πλήρης οδηγός που ξεκινάει από την εγγραφή και τις ρυθμίσεις της υπηρεσίας, μέχρι τους τρόπους επιλογής περιεχομένου και παρακολούθησης της.
Το πρόβλημα της μπάντας C ήταν πάντα η ανεπαρκής ταυτόχρονη λήψη με την μπάντα Ku στο ίδιο κάτοπτρο. Ένας έλληνας όμως έρχεται να το λύσει. Ο Σπύρος Πολυχρονιάδης παρουσιάζει αποκλειστικά στο περιοδικό μας, μια 100% ελληνική πατέντα που επιτρέπει την ταυτόχρονη λήψη των μπαντών Ku και C στο ίδιο κάτοπτρο, χωρίς σημαντικές απώλειες.
Την νέα τεχνολογία FBC της Broadcom που αφορά τα δορυφορικά tuners, την είδαμε για πρώτη φορά στο νέο δέκτη VU+ Solo 4k. Αυτό που δεν είχαμε κάνει ήταν να την δοκιμάσουμε στην πράξη. Εξοπλιστήκαμε λοιπόν με LNB και πολυδιακόπτες που υποστηρίζουν τεχνολογία Unicable το δοκιμάσαμε στην πράξη και είδαμε στην πράξη τι σημαίνει να μπορείς να κάνεις ταυτόχρονη και ανεξάρτητη λήψη από 8 διαφορετικούς transponders στο ίδιο κεραιοσύστημα με ένα καλώδιο, χωρίς διακόπτες. Διαβάστε για το set up της δοκιμής μας, και δείτε βήμα – βήμα τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνετε στο VU+ Solo 4k.
Όσο αφορά την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται από τις Βρυξέλες όπως μας ενημερώνει η Ματίνα Παπαχριστούδη. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις της Τρόικας στο πρόσφατο Eurogroup, όσο αφορά το νέο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. Ταυτόχρονα μέσα από την στήλη Media, ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ειδήσεις, με το σενάριο σύμπραξης Digea – EΡΤ να κυριαρχεί.
Η αρθογραφία του μήνα ολοκληρώνεται με ένα άρθρο γνώμης του Θανάση Κυριακόπουλου. Πρόκειται για ένα τεχνο-πολιτικό άρθρο, που δείχνει πώς η άσχημη πορεία που ακολούθησε μέχρι σήμερα η ψηφιακή μετάβαση στη χώρα μας, επηρεάζει τους Gap Fillers, ενόψει μάλιστα των προδιαγραφών που έθεσε πρόσφατα η Digea, όσο αφορά την προμήθεια των Gap Fillers.
Όπως κάθε μήνα τα καλύτερα προϊόντα περνάνε από το εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι και Ultra HD. Συγκεκριμένα αυτό το μήνα ο Παύλος Κερασίδης φιλοξένησε στο εργαστήριο μας, τον νέο δέκτη Technisat Digit ISIO STC UHD. Ένας τρομερός δέκτης με προσεγμένη ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια, που διακρίνεται ως η κορυφαία UHD εικόνα της αγοράς.
Επόμενο κορυφαίο τεστ του μήνα είναι ο Amiko A3 Combo. Το ότι τρέχει λογισμικό Android kit kat 4.4, προσαρμοσμένο σε περιβάλλον Spark 2 μπορεί να είναι γνωστό σε πολλούς. Αυτό όμως που δεν είδαμε να αναφέρεται πουθενά είναι ότι αποτελεί τον πρώτο UHD Combo δέκτη της αγοράς, που συνδυάζεται στην ίδια συσκευή με ένα άριστο Andoid media player.
Για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην χώρα μας τα πολύ γνωστά Media Players της WeTek, που υποστηρίζουν εξαρχής τον γνωστό media player Kodi (XBMC). Η οικογένεια έρχεται πλήρης, με το WeTek Core να είναι ένα πανίσχυρο Androidbox, το WeTek Play να παίρνει επίγεια και δορυφορικά tuners και το WeTek Οpenlec να είναι αφιερωμένο 100% στο λογισμικό Kodi.
Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με τον νέο ενισχυτή γραμμής υψηλών προδιαγραφών Ikusi TAE 1125.
Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.
Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *