Τα ΜΜΕ απεργούν για το ασφαλιστικό, πρώτη 48ωρη Πέμπτη-Παρασκευή σε Τύπο και Internet

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση της ΠΟΕΣΥ και πολλές διεργασίες, τελικά αποφασίστηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΕ για το ασφαλιστικό, αρχίζοντας με την πρώτη 48ωρη σε Τύπο και Internet την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ Παρασκευή και Σάββατο θα γίνει η απεργία στα δημόσια και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.efimerides Η απόφαση για την 48ωρη ελήφθη με γνώμονα να μην κυκλοφορήσουν τα κυριακάτικα φύλλα αλλά οι εκδότες ήδη έχουν αποφασίσει να βγάλουν τα Κυριακάτικα φύλλα τους το Σάββατο, άρα πρακτικά η ύλη θα κλείσει την Τετάρτη. Η πρώτη αντίδραση για την απεργία ήρθε από τη Ν.Δ η οποία είδε “δόλο” επειδή έχει Συνέδριο και δεν θα το καλύψει η ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια! Για το επίμαχο θέμα, το ασφαλιστικό, ούτε κουβέντα…

Την Παρασκευή θα γίνει εκ νέου συνάντηση των συνδικαλιστικών ενώσεων για τις περαιτέρω αποφάσεις για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Από την κυβέρνηση βέβαια το έχουν ξεκόψει, ούτε ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ούτε ανεξάρτητο ταμείο, ούτε αγγελιόσημο. Με απλά λόγια παίρνουν τα 900 εκατ. ευρώ αποθεματικά του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, το βάζουν στον ενιαίο ΕΦΚΑ και κρατά το κράτος ένα νέο ασφαλιστικό φόρο επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων για τη μαύρη τρύπα του ΕΦΚΑ! Όσο για τον ΕΔΟΕΑΠ, μένει ξεκρέμαστος και προφανώς οδηγείται σύντομα σε λουκέτο.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Με τη συμμετοχή των Προέδρων και των μελών όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων της Ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για το Ασφαλιστικό.
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη για άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του Κλάδου και τη διάσωση του πόρου που ενισχύει την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων μας.
Υλοποιώντας την κοινή βούληση όλων των εκπροσώπων, συνήλθε αμέσως μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ και αποφάσισε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας ως εξής:
·       Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη  ΓΓΕΕ, ΓΓΜΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.
·       Σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Ενώσεων του κλάδου να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επιτυχία των απεργιών και την περιφρούρησή τους.
Την προσεχή Παρασκευή 22 Απριλίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ για την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα τις επόμενες ημέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.