Πώ, πω τα κανάλια, και η ΝΕΡΙΤ, βρήκαν κάμερες για τις Σκουριές!

skoyries<<Πω, πω! Τα κανάλια ανακάλυψαν τις ‪#‎skouries‬ στην απεργία της Eldorado. Μπόμπολα venceremos!>>, γράφει με εμφανή δόση ειρωνίας ο δημοσιογράφος της ελεύθερης, αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ 3 Στέλιος Νικητόπουλος στο twitter. Και πράγματι, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί βρήκαν πόρους, εκεί που δεν στέλνουν ούτε κάμερα για σοβαρό κοινωνικό ρεπορτάζ, να καλύψουν την απεργία των εργαζομένων στα ορυχεία της Ελ Ντοράντο στις Σκουριές.

Τα ίδια κανάλια και η ΝΕΡΙΤ, ανάμεσα τους δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν ενδιαφέρθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για τις διαδηλώσεις των κατοίκων κατά των ορυχείων, για τις μελέτες των επιστημόνων, για τις καταγγελίες, τις παρανομίες. Την ίδια περίοδο που διαδήλωναν οι κάτοικοι ενάντια στην εξόρυξη της Ελ Νταράντο, υπερασπιζόμενοι το σπίτι τους, τη γή τους, το περιβάλλον, τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και οι εφημερίδες των ιδίων ιδιοκτητών τους, εισέπρατταν κάθε μήνα τα αργύρια της …διαφήμισης. Γιατί η Ελ Ντοράντο ήταν γεναιόδωρη. Με χορηγίες πλήρωνε εκπομπές, ακόμη και ειδησεογραφικές, στο Mega, πλήρωνε ολοσέλιδες καταχωρήσεις στα έντυπα του ΔΟΛ, του Μπόμπολα, του Αναστασιάδη, κ.λ.π.

Όσο τα ΜΜΕ αυτά εισέπρατταν, φυσικά δεν είχαν κάμερες να στείλουν για να καλυφθούν οι αντιδράσεις ενάντια στην εξόρυξη. Μόλις άρχισε να εφαρμόζεται η νομιμότητα-δυο άδειες ανακλήθηκαν- τα κανάλια ανακάλυψαν το γεγονός. Καταλαβαίνουμε όμως ότι γεγονός είναι ότι οι εκπομπές τους θα σταματήσουν να έχουν τον Χορηγό, την εταιρεία του μετόχου τους δηλαδή. Γεγονός είναι ότι θα σταματήσει η εισρροή της διαφήμισης, των αργυριών ντε…

Για να αποδειχθεί για μια ακόμη φορά σε αυτή τη μικρή χώρα οι δημοσιογράφοι έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης που ταύτισαν τα συμφέροντα της ενημέρωσης με τα συμφέροντα των αφεντικών τους και δεν απαίτησαν να χαραχθεί το δημοσιογραφικό όριο.

2 comments for “Πώ, πω τα κανάλια, και η ΝΕΡΙΤ, βρήκαν κάμερες για τις Σκουριές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *