Πώς… φυτεύεται μια απεργία;

Απεργιακή ενημέρωση

Από την Κατάληψη ΕΣΗΕΑ

ESIEA1Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου 
έξω από την ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 22/4, στις 12.00 το μεσημέρι.
Θυμάστε τι έλεγαν οι εργατοπατέρες του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ,  παρουσία και πολλών της ΠΟΕΣΥ, στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ που πραγματοποιήθηκε στις 24/2 στο Κάραβελ και τελικά μετατράπηκε σε συνέλευση – συγκέντρωση, ελλείψει απαρτίας; Ότι έχουν στρατηγικό σχέδιο για τον απεργιακό αγώνα που θα οργανώσουν για το ασφαλιστικό και το δρομολογούμενο λουκέτο στα Ταμεία μας και ανακοίνωσαν ότι συγκροτείται διευρυμένη απεργιακή επιτροπή.

Και να που ήρθε η στιγμή να διαπιστώσουμε τι θα πει «στρατηγικό σχέδιο», όπως αυτό διαμορφώθηκε έπειτα από την 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ στα Μέσα Ενημέρωσης και όπως προέκυψε στην 6ωρη σύσκεψη των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ. Και για την ακρίβεια, με την κήρυξη δυο 48ωρων απεργιών, μιας 48ωρης την Πέμπτη και Παρασκευή στις εφημερίδες (ώστε, όπως είπαν, να μη βγουν τα κυριακάτικα φύλλα) και στο  Διαδίκτυο και μιας 48ωρης την Παρασκευή και το Σάββατο στα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια.

Ετσι, με αυτή την άνευ προηγουμένου απόφαση για μια 48ωρη απεργία σπασμένη στα δύο  οι, κατά τα λοιπά, επαγγελματίες συνδικαλιστές κατάφεραν στην ουσία να διαιρέσουν τον κλάδο στα δύο, διαχωρίζοντας τους εργαζομένους ανά μέσο  στο οποίο εργάζονται, με τις εφημερίδες και το  Διαδίκτυο στην πρώτη ομάδα, και τα κανάλια στη δεύτερη. Και, στην πραγματικότητα, μόνο με μια κοινή μέρα απεργίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και με τις υπόλοιπες δυο μέρες να λειτουργούν τα μισά μέσα, εξασθενώντας έτσι τη δύναμη της μη ενημέρωσης στην οποία αποσκοπεί το όπλο της απεργίας ή πιο απλά της μη παραγωγής του προϊόντος, της είδησης που καλούμαστε μέσω της εργασίας μας να παράγουμε ή να αναπαράγουμε.

Τι προκύπτει από αυτή την αριστουργηματική συνταγή των ξεπουλημένων συνδικαλιστών; Θα κυκλοφορήσουν κανονικά τα κυριακάτικα φύλλα, κατά πως φαίνεται κάποια το Σάββατο, παρόλο που και Κυριακή θα μπορούσαν να βγουν με εργασία από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως και να’ χει με μπαγιάτική ύλη, και τα φύλλα του Σαββάτου  θα κυκλοφορήσουν άλλα την Πέμπτη κι άλλα την Κυριακή!

Όπως και να τα βάλει κανείς κάτω μπορεί να διαπιστώσει ότι το «στρατηγικό σχέδιο» για την κήρυξη αυτής της απεργίας άφηνε ανέγγιχτη την Κυριακή για τους εκδότες, ώστε να πουλήσουν τα φορτωμένα από τις «προσφορές» και τη διαφήμιση προϊόντα τους και στους καναλάρχες το ελεύθερο να εκπέμψουν κανονικά αυτή τη μέρα, που θεωρείται μια καλή για τη ραδιοτηλεθέαση.

Τελευταία Κυριακή πριν το  Πάσχα, μην το ξεχνάμε, και η διαφημιστική δαπάνη είναι αυξημένη, παρόλη την κατρακύλα της αγοράς  και τα αφεντικά θα τράβηξαν το αυτί στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές: «εδώ έχουμε τους ανθρώπους απλήρωτους», θα τους είπαν, «αν  χάσουμε τη διαφημιστική μάσα τέτοια Κυριακή, μετά, πόσους μήνες θα αντέξουν οι άνθρωποι να είναι μέσα;»  και, έτσι, οι συνδικαλιστές έδειξαν μια κατανόηση κουνώντας το δάχτυλο προς τα έξω ότι θα το αγριέψουν.

Ετσι, μετά από την ξεφτίλα που (ξανα)βιώσαμε από τις προηγούμενες απεργίες, όπου ως κλάδος απεργούσαμε ξεχωριστά, διαχωρισμένοι από τους υπόλοιπους εργαζόμενους κατά τις 24ωρες πανελλαδικές, έπειτα λέει από αίτημα της γνωστής ως ξεπουλημένης ΓΣΕΕ, σε αυτή την απεργία βιώνουμε και το σπάσιμο του κλάδου στα δύο, κατά τα λοιπά, στο όνομα της αποτελεσματικότητας της απεργίας.

Κι όλα αυτά την ώρα που με το νέο αντασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο περνάμε και επίσημα στη φτωχοποίηση, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι. Την ώρα που μπαίνει λουκέτο στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και στον ΕΔΟΕΑΠ, ξαφρίζοντας παράλληλα («δημεύοντας» λέγεται όταν τη ληστεία τη διαπράττει το Κράτος)) και τα υπόλοιπα αποθεματικά που τους απέμειναν μετά από το «κούρεμα» του PSI  που προσεγγίζουν το 1 δις ευρώ. Και όταν ο διαρκής απεργιακός αγώνας που μας έλεγαν προς το παρόν ισοδυναμεί με μία 48ωρη απεργία προ τετελεσμένων γεγονότων και που οι εργατοπατέρες την έκαναν στην κυριολεξία σαν… τα μούτρα τους.

Ως Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα Μ.Μ.Ε., καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου έξω από την ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 22/4, στις 12.00 το μεσημέρι.

Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα Μ.Μ.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *