Παρέμβαση στο ΣΥΡΙΖΑ με ημερίδα με ερώτημα “Ρήξη ή Ομηρία”;

Δρόμος-ΗμερίδαΡήξη ή Ομηρία; Ημερίδα του «Δρόμου της Αριστεράς» αύριο 

Εν μέσω μιας κρίσιμης και σύντομης προεκλογικής περιόδου, η εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς ανοίγει τη συζήτηση για τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την επόμενη μέρα. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνει το Σάββατο 10 Ιανουαρίου μια ημερίδα πολιτικής συζήτησης στην Αθήνα με θέμα

:Ρήξη ή Ομηρία; Το πολιτικό σύστημα και ο λαϊκός παράγοντας μπροστά στην επόμενη μέρα

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει δύο πολιτικές συζητήσεις.

Η πρώτη, που θα διεξαχθεί στις 16.00, έχει γενικό τίτλο Πολιτικό σύστημα: Διάσωση ή ανατροπή;

 Στο πλαίσιό της θα προσεγγιστούν τρία ζητήματα. Η Αγλαΐα Κυρίτση, απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ανοίγει το θέμα: Μπορεί να χτυπηθεί η διαπλοκή των μεγάλων καναλιών και πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα νέο τοπίο στα ΜΜΕ; Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά στο ερώτημα: Μπορεί ο λαός να αποφασίσει για ένα νέο Σύνταγμα; Τέλος, ο εκπαιδευτικός Βασίλης Ξυδιάς επιχειρεί να προσεγγίσει τη θέση του πολιτικού προσωπικού των μνημονίων μετά από μια πολιτική αλλαγή στη χώρα.
Αντικείμενο της δεύτερης συζήτησης, που θα διεξαχθεί στις 19.00, θα είναι Το μετεκλογικό τοπίο και οι προοπτικές για το λαϊκό παράγοντα.
Ποιες προοπτικές ανοίγονται για τη χώρα και την κοινωνία μπροστά στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση; Ποια θα πρέπει να είναι η πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συμβάλει σε μια σημαντική αλλαγή και να απαντήσει στην παγίδευση που επιχειρούν οι συστημικοί παράγοντες; Στη συζήτηση παρεμβαίνουν οι Ανδρέας Καρίτζης, Δημήτρης Μπελαντής, μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ρούντι Ρινάλντι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί , στο χώρο του Δρόμου στην Αθήνα
(Ανδρονίκου 18 & Κωνσταντινουπόλεως 10, στο Ρουφ, κοντά στο σταθμό μετρό Κεραμεικός).

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *