Πήραν πίσω τις μειώσεις στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά θέλουν να απολύσουν στέλεχος

εδοεαπ-1Διαβάζοντας την ενημέρωση του μέλους του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ, της Πόπης Χριστοδουλίδου για την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου στο ασφαλιστικό ταμείο, μένουμε έκπληκτοι. Και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τι στο καλό συμβαίνει στο ταμείο των ΜΜΕ στην πιο κρίσιμη φάση του; Όπως μαθαίνουμε η “διοίκηση των 6” πήρε πίσω τα ιδιωτικά συμφωνητικά ατομικών συμβάσεων του προσωπικού μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν. Ο γενικός γραμματέας Ν. Καρούτζος και η Άντζυ Σταθάτου βέβαια πρόλαβαν να εκθέσουν τον πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μάρκο Γκανά, μιλώντας για συμφωνία της ΕΠΗΕΑ στις μειώσεις μισθών. Και ενώ ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται λίγο πριν τον γκρεμό, η πλειοψηφία των 6 φέρνει προς συζήτηση θέμα για την απόλυση ανώτατου στελέχους του ταμείου! Και επειδή δεν πέρασε η πρόταση, καθώς η μειοψηφία διαφώνησε για την ενέργεια αυτή ειδικά αυτή την περίοδο, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ “θύμωσε” και διέλυσε τη συνεδρίαση! Με αποτέλεσμα να μην συζητηθούν τα θέματα υγείας των αφαλισμένων.

Διαβάζοντας την ενημέρωση της Πόπης Χριστουδουλίδου, μένουμε έκπληκτοι. Το ταμείο των 21.000 ασφαλισμένων, κρέμεται σε θυμούς; Σε εκβιασμούς; Σε στόχο να απολυθεί ένα στέλεχος για να προσληφθεί ο εν αναμονή αρεστός σε συγκεκριμένη συνδικαλιστική ένωση; Τι στο καλό συμβαίνει με το ταμείο των ΜΜΕ;

Διαβάστε την ενημέρωση της Π. Χριστοδουλίδου:

Εχω δεσμευτεί, πως για τον ΕΔΟΕΑΠ, δεν θα κρύβω ποτέ, τίποτα. Χτες, λοιπόν, κατά την συνεδρίαση του ΔΣ , ο κ. Ευάγγελος Τάτσης(ΕΠΗΕΑ), πρόεδρος του Οργανισμού έφερε στην αρχή, εκτός ημερησίας διάταξης, πρόταση του για απόλυση μεγαλοστελέχους για πολλούς και διαφόρους λόγους, που δημόσια,. τούτη την ώρα δεν θα αναλύσω, ενώ , ο κ. Τάσος Πετρόπουλος , ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Τσίπρας “παίζουν” στα…ζάρια, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ και τις ζωές μας, όπως και τα Ταμεία και τις ζωές ολόκληρου του Ελληνικού Λαού!
Στην πρόταση του, τον στήριξαν ο έτερος της ΕΠΗΕΑ, ταμίας, κ. Τ.Παπαιωάννου και οι δύο της ΕΣΗΕΑ,( Καρούτζος-Σταθάτου). Διαφωνήσαμε, οι 5, δηλαδή οι δύο Θεσσαλονικείς και Ντελέζος, Αγγέλης κι εγω και καταψηφίσαμε οι 4-λευκό ένας εκ των δύο από Θεσσαλονίκη.
Είχαμε οι τρείς, ατράνταχτα επιχειρήματα.( Ντελέζος-Αγγέλης κι εγώ).
Δεν πέρασε λοιπόν η πρόταση του μεγάλου προέδρου.
Γιατί , μες την “αναμπουμπούλα” , δεν δίνεις επιπλέον (επιχειρήματα στους συγκυβερνώντες, ενώ , το τοπίο για το ασφαλιστικό είναι θολό και μαύρο.
Τι έκανε, λοιπόν, ο κ. Τάτσης;
Μα αυτό , που γνωρίζει πολύ καλά, να πράττει.
“Πραξικόπημα” κατά των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ.
Διέλυσε , δηλαδή την συνεδρίαση του ΔΣ και δεν συζητήθηκαν και δεν λήφθηκαν οι αναγκαίες αποφάσεις για τα αιτήματα-ιατρικά θέματα των ασφαλισμένων.
“Με το “πραξικόπημα” του, τα αιτήματα ασθενών πάνε πίσω μιά εβδομάδα, τουλάχιστον, γιατί , έτσι “γουστάρει”, ο θυμωμένος, κ. Ευ.Τάτσης….
Πρωτοφανές. Ανεπίτρεπτο. Απαράδεκτο. Καταδικαστέο.
Οι ασφαλισμένοι και οι ασθενείς , τι σου φταίνε, κύριε πρόεδρε του ΕΔΟΕΑΠ;
Τα ιατρικά θέματα αποφασίζονται ο κόσμος να καίγεται.Τελεία και παύλα…
Απάντηση.Σιωπή.
Νευρίασε , μας είπαν, κάποιοι.
Και η πρόεδρος της Επιτροπής ΤΥΠ, η κ.Σταθάτου, που ήταν να φωνάξει, για να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα θέματα υγείας;
Είχε ήδη αποχωρήσει και εκείνη “οργισμένη” με μας τους υπολοίπους.
Αγιε Νικόλα, φύλαγε και Αγια Θαλασσινή.
Δεν γίνονται αυτά.
Είναι ιερά τα θέματα υγείας και οφείλουμε όλοι μας να τα αντιμετωπίζουμε ως ιερά και ό,τι κι αν συμβει, μόνο αυτά να τα συζητάμε και να αποφασίζουμε.
Οι μέτοχοι του Ταμείου τι φταίνε;;;;

21-1-2016
Πόπη Χρ.

Σχολιάστε