ΠΟΣΠΕΡΤ: Να ανακληθούν οι απολύσεις

Αυτή την ώρα συγκέντρωση στο ΚαπαStudio του ΑΝΤ1

Αυτή την ώρα συγκέντρωση στο ΚαπαStudio του ΑΝΤ1

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σήμερα μαζί με την ΕΤΙΤΑ και το Νομικό της Σύμβουλο κ. Δ. Περπατάρη, συμμετείχε στην τριμερή με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Νεφελούδη, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους εργοδοτών του ALPHA και του STAR. Αντικρούσαμε τις παράλογες απαιτήσεις των εργοδοτών ενάντια στους εργαζόμενους κάτι που διαφαίνεται από το σκεπτικό των πρακτικών και της απόφασης του Υπουργείου, που δικαιώνει πλήρως τους εργαζόμενους. Η απόφαση είναι : η τήρηση της πρόσφατης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που είναι αποτέλεσμα διαιτησίας και όχι των ατομικών συμβάσεων που με πιεστικό τρόπο απαιτούσε η εργοδοσία.

 Στη διάρκεια της συζήτησης στην τριμερή, μας έγινε γνωστό ότι ο ANT1 προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων.

Αμέσως εκπρόσωποι της ΕΤΙΤΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ κατευθύνθηκαν στον ΑΝΤ1 και μετά από αίτημά μας έγινε παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας. Ο Γενικός Γραμματέας κ. Νεφελούδης πήγε στα γραφεία του ΑΝΤ1 με σκοπό την ακύρωση των απολύσεων.

 

Η εργοδοσία του ΑΝΤ1 επιμένει στις απολύσεις των πρώτων 24 συναδέλφων μας και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει σε νέες.

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, όλοι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους στα ΜΜΕ θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε είδους προσπάθεια των εργοδοτών – «νταβατζήδων» της ενημέρωσης που θέλουν να εμπλέξουν και να χρησιμοποιήσουν τους εργαζόμενους για να εκβιάσουν την κυβέρνηση για τις εξαγγελίες της και το νομοθετικό έργο που προωθεί (άδειες, συχνότητες, στελέχωση κλπ) .

 

Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης όπως διεφάνη και από το συνδικαλιστικό τους ! όργανο την ΕΙΤΗΣΕΕ, απειλούν με απολύσεις και χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους θέλοντας να εκβιάσουν την κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν με αδιαφάνεια και χωρίς καμιά νομιμότητα.

 

Ξεκαθαρίζουμε προς όλους ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ θα σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων των ΜΜΕ απέναντι στις δολοπλοκίες και τα συμφέροντα των καναλαρχών.

Απαιτούμε νομιμότητα και καθαρές σχέσεις εργασίας, ΜΕ ΜΙΣΘΟ, χωρίς καμία απόλυση και χωρίς εργασιακές σχέσεις «λάστιχο». Όχι στην εκμετάλλευση των απλών και αγνών εργαζομένων στα ΜΜΕ, όχι σε συνθήκες εργασίας «ορχήστρα» για όλες τις δουλειές.

 

Σε κάθε περίπτωση τους ενημερώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για αγώνες ανυποχώρητους, η περίοδος παραπληροφόρησης και ασυδοσίας είναι παρελθόν. Ο σάπιος μηχανισμός τους είναι σε αποδρομή.

Να ακυρωθούν οι απολύσεις ΤΩΡΑ!

Leave a Reply

Your email address will not be published.