Ο Σκαναβής του “Ελ. Τύπου” ζητά κορόϊδα δημοσιογράφους

ελεύθεροςΤύπος-ΣκαναβήςΔεν έχουν τελειωμό οι περιπέτειες του “Ελεύθερου Τύπου”, της άλλοτε ναυαρχίδα της κεντροδεξιάς παράταξης. Οι εκδότες Αλέξης Σκαναβής και Δημήτρης Μπενέκος προετοιμάζουν την ένταξη της εκδοτικής εταιρείας στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα, ήτοι να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας φορτώνοντας τα χρέη στο απώτερο μέλλον. Για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητη η συμφωνία με τους εργαζόμενους. Τους ζητά λοιπόν να υπογράψουν πως θα λάβουν τα χρωστούμενα από το 2017 σε …36 δόσεις!

Στην εφημερίδα όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνονται με έναντι μισθών και ήδη τρέχει καθυστέρηση μισθοδοσίας τριών μηνών, στην εφημερίδα που χρωστάνε ήδη δεδουλευμένα από δυο χρόνια, στην εφημερίδα που ο εκδότης υποσχέθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων. Σε αυτή την εφημερίδα και με τοςυ εργαζόμενους να έχουν ήδη αποδεχθεί τρεις φορές ατομικές συμβάσεις, ζητείται η συναίνεσή τους για να μπει το Ελεύθερος Τύπος στο άρθρο 106.

Δικαίωμα της εκδοτικής εταιρείας είναι η προσφυγή ένταξης στον Πτωχευτικό Κώδικα για να συνεχίσει να λειτουργεί. Δικαίωμα και των εργαζομένων όμως είναι να συμφωνήσουν αφού προηγουμένως εξοφληθούν πλήρως.

Για το θέμα ενημερώθηκε η ΕΣΗΕΑ αλλά προφανώς δεν πρόλαβε να ασχοληθεί με τον εκδότη που ζητά πάλι να του βάλλουν πλάτη οι εργαζόμενοι και να του κάνουν τη χάρη να δουλεύουν απλήρωτοι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *