Ο Σκαναβής του Ελεύθερου Τύπου πλήρωσε όσους δεν θα …απολυθούν!

etipos-psalidiΑντεργατικές παρανομίες κατά συρροήν από την ιδιοκτησία του Ελεύθερου Τύπου

Τη μια παρανομία κατόπιν της άλλης διαπράττει η ιδιοκτησία του Ελεύθερου Τύπου σε βάρος των εργαζομένων της εφημερίδας. Αυτή τη φορά, ενώ κατέβαλε ένα μικρό έναντι στους 5 έως 7 μισθούς που χρωστάει την τελευταία διετία, πλήρωσε μόνον τους μισούς εργαζόμενους, ενώ στους υπόλοιπους, οι οποίοι έχουν προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα για να διασφαλίσουν τα μη καταβεβλημένα δεδουλευμένα τους, δεν πλήρωσε τίποτα. Ακόμα κι ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι αυτό αποτελεί κατάφωρη παρανομία, αφού θεωρείται εκδικητική και καταχρηστική μεταχείριση εκ μέρους των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων. Εκτός των άλλων, εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ήδη κάποιοι από αυτούς που έχουν υποβάλλει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες για να αποσύρουν την αίτησή τους. (Και την ίδια ώρα δηλώνει σε κάποιους άλλους πως “τους θέλει, και θέλει απαλλαγεί από τους “ενοχλητικούς”!) Μια ακόμα ενέργεια που στόχο έχει την τρομοκράτηση των εργαζόμενων.

Οι ιδιοκτήτες του Ελεύθερου Τύπου, Α.Σκαναβής και Δ.Μπενέκος, και οι δυο πρώην στελέχη της “Πήγασος” της οικογένειας Μπόμπολα, η οποία επίσης σκοπεύει να προχωρήσει σε πογκρόμ εναντίων όσων εργαζόμενων απέμειναν, διαπράττουν αυτή την παρανομία μόλις δυο ημέρες πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων, και την νέα τριμερή συνάντηση (υπουργείο Εργασίας, εργαζόμενοι, εργοδότες). Τι θα απολογηθούν εκεί; Γιατί δεν είναι μόνο ότι παρανομούν απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά παραβιάζουν ωμά τους νόμους αυτής της χώρας.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που η ιδιοκτησία της εφημερίδας καλείται από το υπουργείο Εργασίας, επειδή από το Μάϊο έως σήμερα δεν έχει καταβάλει παρά ψίχουλα στους εργαζόμενους (500-600 ευρώ), ενώ κατά μέσον όρο χρωστάει σε μεγάλη μερίδα του προσωπικού 5 με επτά μισθούς, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ότι για 1 ή και δυο χρόνια δεν έχουν πληρωθεί κυριακάτικα δημοσιεύματα, κυριακάτικη εργασία, αλλά και διάφορα επιδόματα. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας, την πρώτη φορά προσποιήθηκε ότι αδυνατούσε να πάει στην τριμερή, και τη δεύτερη φορά έστειλε δικηγόρο της, για να του επισημανθεί από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας ότι πρόκειται για απαξιωτική στάση, και οτι της δίνεται μια τελευταία ευκαιρία για δώσει σαφείς εξηγήσεις, στην τρίτη τριμερή, αύριο Τετάρτη.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στον Ελεύθερο Τύπο, μπορεί να διαβάσει:

Η Επιθεώρηση Εργασίας στον “Ελεύθερο Τύπο”!
http://mediatvnews.gr/?p=2484

Οι Σκαναβής, Μπενέκος δεν πηγαίνουν σε 3μερή, με τη σιγουριά των έξτρα μπόνους στους “μισθούς” τους!
http://mediatvnews.gr/?p=2480

Θα πληρώσει, λέει, ο Ελεύθερος Τύπος την ημέρα των ασφαλιστικών μέτρων!
http://mediatvnews.gr/?p=2504

Σχολιάστε