Ο Σκαναβής πτωχεύει την εταιρεία, κρατάει τον “Ελεύθερο Τύπο”!

ελεύθεροςΤύπος-ΣκαναβήςΑίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε η εκδοτική εταιρεία του Ελεύθερου Τύπου, η οποία θα εκδικαστεί στις 24 Φεβρουαρίου 2016. Ο Αλέξης Σκαναβής, εκδότης της εφημερίδας ,κατέθεσε και δεύτερη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η οποία εκδικάζεται την Τρίτη 10 Νοεμβρίου με την οποία ουσιαστικά ζητάει πλήρη ασυλία έναντι των πιστωτών της εταιρείας. Να μη ξεχάσουμε επίσης να σημειώσουμε πως ο Αλέξης Σκαναβής μόλις πριν λίγους μήνες πήρε τον τίτλο του “Αδέσμευτου” στο όνομά του από την εταιρεία DBAS που επίσης βρίσκεται σε πτωχευτική διαδικασία.

Η εκδοτική εταιρεία του “Ελεύθερου Τύπου” φθάνει στην κρίσιμη καμπή της πτώχευσης, με τον εκδότη της να υποστηρίζει πως αν δεν γίνει δεκτή η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 περί εξυγίανσης της, οι πιστωτές δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ. Ζητά να πληρώσει μετά από 10 χρόνια τα χρέη του στα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, σε ποσό που ξεπερνά το 1,7 εκατ. ευρώ. Για τους εργαζόμενους στους οποίους χρωστάει δεδουλευμένα, μάλλον έχει βρει τη λύση. Πληρώνοντας με έναντι!

Η κατάθεση αιτήματος για ένταξη στο άρθρο 99 πρακτικά σημαίνει πως ο Αλέξης Σκαναβής κρατάει την εφημερίδα και θα συνεχίζει να είναι εκδότης, χωρίς να πληρώνει. Τους εργαζόμενους και τους πιστωτές της εταιρείας του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.