Ο ΣΕΔΕΑ προειδοποιεί για “μαϊμού” δημοσκοπήσεις;

δημοσκοπήσειςΗ ανακοίνωση που έστειλε ο ΣΕΔΕΑ πριν λίγες ώρες δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Ο Σύνδεσμος ζητά ουσιαστικά από τους πολίτες που δέχονται τηλεφωνήματα εταιρειών ερευνών, να ζητάνε τα στοιχεία τους και να καλούν για περισσότερες πληροφορίες!

Με το χαμό των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων τις τελευταίες ημέρες αλλά και τα διαφορετικά αποτελέσματα που βγάζουν, ο ΣΕΔΕΑ επιχειρεί να καλύψει τη φήμη των εταιρειών ερευνών η οποία έτσι κι αλλιώς έχει πληγεί ανεπανόρθωρα. Kαι να προστατευθεί από εταιρείες “μαϊμού” που μπήκαν στο χώρο των δημοσκοπήσεων προς εκμετάλλευση του σύντομου χρόνου της προεκλογικής περιόδου.

Η ανακοίνωση του ΣΕΔΕΑ σημειώνει:

Ο ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιριών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς) εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης και των δημοσκοπήσεων που θα δουν το φως της δημοσιότητας μέχρι την Παρασκευή 23/01/2015, επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες που απαντούν στις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις πως οι συνεντευκτές των εταιρειών μελών του

Αναφέρουν το όνομα της εταιρίας με την οποία συνεργάζονται. Δηλώνουν το όνομα τους στην αρχή της συνέντευξης. Χορηγούν στον ερωτώμενο στοιχεία προκειμένου να καλέσει, εφόσον επιθυμεί, τη διενεργούσα την έρευνα εταιρία για περαιτέρω πληροφορίες. Τηρούν του κανόνες δεοντολογίας για την διενέργεια ερευνών αγοράς,  δημοσκοπήσεων της ESOMAR/ICC και του ΣΕΔΕΑ καθώς και το Ν2472/1997 για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Η μη αναφορά του ονόματος της εταιρίας ή /και του συνεντευκτή και η μη δυνατότητα του ερωτώμενου να καλεί για πληροφορίες την διενεργούσα εταιρία εφ’ όσον το επιθυμεί, κρίνονται ως αδιαφανείς πρακτικές και αποδοκιμάζονται από το ΣΕΔΕΑ και τα μέλη του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *