Ο Μελισσανίδης ζητά 500 χιλ.ευρώ από τον Νίκο Φίλη γιατί τον είπε διαπλεκόμενο!

φιλης“Ο Μελισσανίδης μου ζητά 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη!” γράφει ο Νίκος Φίλης στη σελίδα του στο fb. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε αγωγή κατά του διευθυντή της “Αυγής” γιατί ήταν ο μόνος που τόλμησε να αναφέρει το όνομά του στον τηλεοπτικό αέρα, καλεσμένος στο Star για την υπόθεση του δεξαμενόπλοιου που βομβαρδίστηκε από τις αρχές της Λιβύης. Το όνομα του επιχειρηματία αναφέρθηκε στα διεθνή ΜΜΕ, όχι όμως και στα ελληνικά. Και όπως και στην περίπτωση του περιοδικού Unfoloow που επίσης ο Μελισσανίδης έκανε αγωγή κατά του περιοδικού και των δημοσιογράφων, έτσι και τώρα καταθέτει αγωγή, δηλώνοντας θιγμένος για τον ανέφεραν ως “διαπλεκόμενο” ζητώντας 500 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση!

Γράφει συγκεκριμένα ο Νίκος Φίλης:

Αφορμή για την αγωγή ήταν τα όσα κατήγγειλα στην εκπομπή “Ενικός” του Ν. Χατζηνικολάου (STAR, 5/1/2015). Αφορμή για τις καταγγελίες υπήρξε η επίμονη αποσιώπηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών του ονόματος του εφοπλιστή Μελισσανίδη, ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου, το οποίο εβλήθη από τις λιβυκές αρχές (στις 4/1/2015) διότι εθεωρήθη ύποπτο για παράνομες ενέργειες ενώ βρισκόταν στο λιμάνι Ντέρνα.

Τότε, είχα επικαλεστεί τα μέχρι εκείνη τη στιγμή στοιχεία των ξένων πρακτορείων που έδιναν την εικόνα παράνομου εμπορίου πετρελαίου. Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα, που οδήγησαν, μάλιστα, στον θάνατο δύο ναυτικών, μίλησα για τις τεχνικές μεγαλοφοροδιαφυγής που εφαρμόζουν εταιρείες πετρελαιοειδών με τη γνωστή “τριγωνική συναλλαγή”.

Στην αγωγή του, ο γνωστός φίλος του πρωθυπουργού και επιχειρηματίας, διαμαρτύρεται γιατί τον αποκάλεσα “ευνοούμενο του Σαμαρά” και “διαπλεκόμενο”. Ο Μελισσανίδης, ως το αφεντικό της ΑΕΚ, επί ημέρες έχει υποκινήσει επίθεση εναντίον μου αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το γνωστό θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Τώρα, προχωρεί σε αγωγή, η οποία, πολύ περισσότερο σε προεκλογική περίοδο ασκούμενη εναντίον υποψηφίου βουλευτή κόμματος εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες και συνιστά προκαταρκτικά πυρά εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η αγωγή θα συζητηθεί στις 30 Απριλίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.