Οι δημοσιογράφοι ΕΡΤ καταγγέλλουν την ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ

a799e-p1300024Με θλίψη, έντονο προβληματισμό και μεγάλα ερωτηματικά πληροφορηθήκαμε πως η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ το Σάββατο 4 Απριλίου κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που ΚΑΝΕΝΑ Σωματείο, ΚΑΜΙΑ Ένωση και ΚΑΜΙΑ Ομοσπονδία δεν διανοήθηκε στη διάρκεια των 22 μηνών του αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ: Να «αναγνωρίσει» και να καταστήσει ομοτράπεζους και ισότιμους συνομιλητές το σκληρό πυρήνα των διασπαστών και των υπονομευτών του αγώνα, εκείνους που δούλεψαν με ζήλο για να επιβάλουν το ΜΑΥΡΟ, εκείνους που έκοβαν συχνότητες, που διέβαλαν, λοιδορούσαν και έκαναν τα πάντα να αποτύχει ο αγώνας της Ελεύθερης ΕΡΤ, εκείνους που έστησαν την «ντροπή της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ» και υπερηφανεύονταν για το έργο τους.

Ουδείς γνωρίζει μέσα από ποια διαδικασία η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ οδηγήθηκε σε «θεσμικές» συνομιλίες, εντός του Ραδιομεγάρου, με τους αρχιμάστορες του «μαύρου» με μια πρωτοφανή πρωτοβουλία. Όλοι ωστόσο αντιλαμβάνονται τα κίνητρα που οδήγησαν την ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ σε μια τέτοια απόφαση, την ώρα που ο νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ βρίσκεται στη Βουλή.

Ακόμη και για όσους δεν το αντιλαμβάνονται ή δεν θα ήθελαν να το πιστέψουν, το περιεχόμενο των «συνομιλιών» στο Ραδιομέγαρο, το περασμένο Σάββατο, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας: Όπως συζητήθηκε στην καινοφανή «σύναξη των συνδικαλιστών», μέλημά τους είναι πλέον η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, προφανώς μέχρι να καταφέρουν να διαμορφώσουν εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψει στο πιο απεχθές κομμάτι του συνδικαλισμού να επιβιώσει ακόμα και ως ζόμπι εις βάρος της ΕΡΤ και των εργαζομένων της.

Το κίνημα της ΕΡΤ ξεπήδησε από τη βάση και διεκδικεί έναν συνδικαλισμό μαχητικό, συμμετοχικό, αδιαμεσολάβητο, εργαλείο νίκης στα χέρια όλων των εργαζομένων. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να αποδείξουμε στην κοινωνία αλλά και σε όσους από αυτούς έχασαν την πίστη τους νωρίς, ότι η ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, πολυσυλλεκτική ΕΡΤ είναι εφικτή. Σε ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορούν να έχουν κανένα ρόλο, φύση και θέση, οι πρωτεργάτες της διάσπασης και της επιβολής του μαύρου και οι εργατοπατέρες. Εμείς, μπροστά σε τέτοιες «πρωτοβουλίες», λέμε απλά πως κανένας δεν δικαιούται να παίζει με τον αγώνα, τις θυσίες, τα όνειρα και το μεροκάματο χιλιάδων εργαζομένων στο όνομα παλαιοσυνδικαλιστικής κοπής πρακτικών και προνομίων.

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων ΕΡΤ

Μάχη Νικολάρα Νίκος Τσιμπίδας Γιώργος Γιουκάκης, Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *