Οιεκδότες άρχισαν την εφαρμογή του 3ου μνημονίου

τυποςΚακοπληρωτές, όχι μόνο στην εφορία, αλλά και στους εργαζόμενους, οι εκδότες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ βρήκαν την ευκαιρία να κουτσουρέψουν ή να καθυστερήσουν τη μισδοδοσία των εργαζομένων τους.

Στον ΑΝΤ1 στέλνουν σε αναγκαστική άδεια τους εργαζόμενους το Καλοκαίρι, καθώς από τον Σεπτέμβριο έπονται απολύσεις. Στον “Ελεύθερο Τύπο”, οι εκδότες Μπενέκος και Σκαναβής δηλώνουν πως θα λειτουργήσουν την εφημερίδα με σχέδιο «εκτάκτου ανάγκης», διαρκείας τριών μηνών. Στόχος τους, η μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 45% από τον Ιούλιο ώς τον Σεπτέμβριο, η οποία θα επιτευχθεί με εκ περιτροπής εργασία της πλειονότητας των εργαζομένων και με άδειες άνευ αποδοχών.

Στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα από τέσσερις έως έξι μήνες.

Στο συγκρότημα του «Έθνους» οι εργαζόμενοι βρίσκονται χωρίς καταβολή δεδουλευμένων για τον Μάιο και τον Ιούνιο, με… έναντι 300 ευρώ και βέβαια ούτε λόγος για το επίδομα αδείας. Με επιστολή τους στην ΕΣΗΕΑ ζητούν την ενεργοποίηση απόφασης του Δ.Σ. για απεργιακή κινητοποίηση.
Στον ΔΟΛ οφείλεται ακόμη ο μισθός Ιουνίου, ενώ σήμερα αναμένεται να καταβληθεί το μισό επίδομα αδείας. Στον Alpha οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι για τους επόμενους τρεις μήνες, ώς τον Σεπτέμβριο, οι μισθοί τους θα περικοπούν κατά 30%.

 

Με πληροφορίες και από το ρεπορτάζ της Α. Νταρζάνου στην “Αυγή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *