Μπήκε στο άρθρο 99, δεν πληρώνει εργαζόμενους, αγοράζει εκτυπωτήριο!

RigasMakedoniaΑπεργία στην εφημερίδα Μακεδονία – Η εργοδοσία οφείλει πάνω από έξι μήνες δεδουλευμένα αλλά… ορμάει στο «κουφάρι» του Αγγελιοφόρου!

Πηγή: asyntaxtostypos

Σε 24ωρη απεργία από τις 09.00 της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου έως τις 09.00 της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2016 προχωρούν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Μακεδονία» στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα έξι και πλέον μηνών. Αξίζει να σημειωθrigasεί ότι η πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ η οποία είχε ενημερωθεί από τους εργασιακούς εκπροσώπους για την κατάσταση στο εκδοτικό συγκρότημα που έλαβε χρηματοδότηση άνω των 10 εκατ. ευρώ στη συνέχεια προσέφυγε και εντάχθηκε στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα (!) είχε προτείνει ως… λύση στα προβλήματα τη σύγκληση εργασιακής συνέλευσης, γεγονός που ενόχλησε τους εργαζόμενους οι οποίοι και απαίτησαν την άμεση προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. Επίσης αποφασίστηκε η άμεση διερεύνηση των νομικών ενεργειών που υπάρχουν για το ενδεχόμενο παρέμβασής τους για την αθέτηση της συμφωνίας που έγινε στο πλαίσιο του άρθρου 99.

Την ίδια στιγμή η εργοδοσία έχει ρίξει το βάρος στα πιεστήρια του πτωχευμένου «Αγγελιοφόρου» καθώς όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος της Βίκυ Σουλοπούλου έχει γίνει ήδη μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρία που μισθώνει τις κυλινδρικές μηχανές. Η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ, συμφερόντων του μεγαλοεπενδυτή Γιάννη Ρήγα, σε συνεργασία με την οικογένεια Μπακατσέλου είχε συστήσει τον Αύγουστο του 2014 εταιρία με την επωνυμία «Βορειοελλαδικές Εκτυπώσεις ΑΕ» η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση και τη λειτουργία της σύγχρονης εκτυπωτικής μονάδας «Φίλιππος», στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς. Μετά την πτώχευση του Αγγελιοφόρου οι Βορειοελλαδικές Εκτυπώσεις προχώρησαν σε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να περιορίσουν το ποσοστό με το οποίοι συμμετείχε η εταιρία του Αλ.Μπακατσέλου και τώρα – όπως ενημέρωσε η κ.Σουλοπούλου – σχεδιάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 260.000 ευρώ προκειμένου να… μηδενιστεί η συμμετοχή της οικογένειας Μπακατσέλου στη συγκεκριμένη εταιρία. Οσο για τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της εφημερίδας Μακεδονία η κ.Σουλοπούλου είπε ότι δίνεται προτεραιότητα στις οφειλές που έχουν ρυθμιστεί στο πλαίσιο της ένταξης της επιχείρησης στο άρθρο 99 και έπεται η ικανοποίηση των απαιτήσεων όσων εργάζονται σήμερα στην εφημερίδα. Ακριβώς το αντίθετο υποστήριζε πριν την υπαγωγή της εφημερίδας στο άρθρο 99 προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση των περισσότερων εργαζόμενων.

«Μεγαλώνουν διαρκώς οι καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας προς τους εργαζόμενους στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη». Τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται συσσωρεύονται, και η συνεχής προσπάθειά τους ακυρώνεται από την αδυναμία του εκδοτικού συγκροτήματος να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις και τις υποχρεώσεις του» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ η διοίκηση της οποίας απέφυγε ακόμη και να σημειώσει το ύψος των οφειλών της εφημερίδας προς τους εργαζόμενους!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *