Με παρουσία υπουργών η πρεμιέρα του HellasNet

Hnet1«Ολη η Ελλάδα, ένα κανάλι» το motto του νέου τηλεοπτικού δικτύου, που περιλαμβάνει την κοινή μετάδοση ενός προγράμματος 5 ωρών σε 11 περιφερειακούς σταθμούς της χώρας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Hellas Net παρουσίασε χθες πέρασε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο εφοπλιστής, Γιάννης Καραγιώργης. Το δίκτυο περιλαμβάνει την κοινή μετάδοση ενός προγράμματος 5 ωρών σε 11 περιφερειακούς σταθμούς της χώρας, το Attica TV, τον Alfa, το TVM, το ΕΝΑ, το SITIA, το ΔΙΚΤΥΟ1, το ATLAS, το IRIDA, το Corfu, το TRT και το PLP.

“Πρόκειται για μία δημοσιογραφική πρόταση δοκιμασμένη και εξαιρετικά επιτυχημένη σε χώρες όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ, μέσα από την ανάδειξη ενός ειδησεογραφικού κράματος που ενώνει το κέντρο με την περιφέρεια, διατηρώντας αναλλοίωτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου”, ανέφερε ο κ. Καραγεώργης.

Στο πρόγραμμα που ήδη μεταδίδεται από την 1η Δεκεμβρίου, υπάρχει ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον Κώστα Αργυρό, ένα απογευματινό μαγκαζίνο, ξένες σειρές, μία κυπριακή, και ένα τηλεπαιχνίδι ποδοσφαιρικών γνώσεων. Επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα είναι ο Κώστας Βαξεβάνης, ενώ θέση σχολιαστή στα ειδησεογραφικά προγράμματα έχει ο Σταύρος Λυγερός.

Στην παρουσία παραβρέθηκαν οι υπουργοί, εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, διαφημιστές κ.α..

Για πρώτη φορά, έντεκα περιφερειακοί σταθμοί, από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας ενώνονται, για να δημιουργήσουν ένα πλούσιο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Πρόκειται για μια δημοσιογραφική πρόταση, δοκιμασμένη και εξαιρετικά επιτυχημένη σε χώρες όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ, μέσα από την ανάδειξη ενός ειδησεογραφικού κράματος, που ενώνει το κέντρο με την Περιφέρεια, διατηρώντας αναλλοίωτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου.

Η δημοσιογραφική πρόταση της HellasNet φιλοδοξεί να αλλάξει την αντίληψη για την τηλεόραση, αναδεικνύοντας περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Τα τηλεοπτικά κανάλια θα διατηρήσουν τη δημοσιογραφική αυτοτέλειά τους, μέσα από την ενίσχυση των τοπικών ειδησεογραφικών εκπομπών τους, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα – σε ζωντανή σύνδεση με τα στούντιο της HellasNet – να μεταδίδουν όλα τα μεγάλα γεγονότα σε πρώτο χρόνο.

Έτσι το «τηλεοπτικό σπίτι» του κάθε πολίτη, θα είναι διαρκώς συνδεδεμένο με κάθε γωνιά της Ελλάδας και ταυτόχρονα με ολόκληρο τον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο, η HellasNet θα αποτελέσει «έναν πρωτότυπο και μοναδικό δίαυλο ενημέρωσης και επικοινωνίας».Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, «η HellasNet, έρχεται, όμως, για να διατυπώσει και μια νέα πρόταση στην ουσία της ίδιας της δημοσιογραφίας, η οποία, ιδιαίτερα, τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί ανεπανόρθωτα μέσα από την αντίληψη που συστηματικά καλλιεργήθηκε, ότι είδηση είναι η «παπαγαλία» και δημοσιογράφοι τα «παπαγαλάκια» της εκάστοτε φανερής, αλλά και υπόγειας εξουσίας. Με σεβασμό για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, η HellasNet δεν θα μένει στην απλή καταγραφή των ειδήσεων, αλλά θα αποκαλύπτει παρασκήνιο και πληροφορίες, μετατρέποντας τον παθητικό θεατή σε ενεργό πολίτη. Στην HellasNet θα λέμε όλη την αλήθεια και όχι τη μισή. Θα δώσουμε βήμα σε όλους και για όλα. Και κυρίως στους βαθιά υποτιμημένους από την επικρατούσα τηλεοπτική «κουλτούρα» πραγματικούς πρωταγωνιστές της ζωής».

http://hellasnet.tv/

Leave a Reply

Your email address will not be published.