Μετά τον ΑΝΤ1 ήρθε η ώρα του Alpha για μειώσεις μισθών

kameresTVΜε κάθε επιφύλαξη στην πληροφορία ότι οι δημοσιογράφοι του Alpha υπέγραψαν ήδη τις νέες μειώσεις μισθών κατά 20%,μιας κι αρχικά τους είχαν “υποσχεθεί” πως αυτό θα ισχύσει μόνο για 3 μήνες λόγω του capital control, έφθασε η στιγμή που η διοίκηση του σταθμού καλεί σε “εθελούσια” προσχώρηση των τεχνικών στις μειώσεις αποδοχών. Η διοίκηση έστειλε “τελεσίγραφο” πως μέχρι αύριο(!) πρέπει να υπογράψουν τις νέες ατομικές τους συμβάσεις. Όμως για τους τεχνικούς-μέλη της ΕΤΙΤΑ ισχύει η διαιτητική απόφαση (6/2015) της 30ης Ιουνίου 2015 η οποία ρυθμίζει τους όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας των τεχνικών στην τηλεόραση. Απόφαση που φυσικά οι καναλάρχες δεν αποδέχονται. Αλλά αποδέχεται το υπουργείο Εργασίας. Μετά τη νίκη του απεργιακού αγώνα στον ΑΝΤ1, η ΕΤΙΤΑ προκάλεσε άμεσα γενική συνέλευση των τεχνικών οι οποίοι και αρνήθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις που πρότεινε ο Alpha!

Και κάπου εκεί αποκαλύφθηκε πως οι πιέσεις στους τεχνικούς γίνονται με τους γνωστούς δοκιμασμένους τρόπους της εργοδοσίας. “Φίλοι” στελέχη του σταθμού, προσωπικά τηλέφωνα, προτροπές προϊσταμένων κ.λ.π.Το φαινόμενο επισημαίνει και η ΕΤΙΤΑ η οποία καλεί τη διοίκηση του Alpha να μην προβεί σε τέτοιες πρακτικές. Με δεδομένο ότι οι ηγεσίες των τηλεοπτικών σταθμών επιστρέφουν από το τέλος Αυγούστου στα γραφεία τους, η επόμενη φάση του αγώνα μεταφέρεται για τον Σεπτέμβριο.

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

Μετά το τελεσίγραφο της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA προς τους εργαζόμενούς του, για την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με μειωμένες αποδοχές μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε άμεσα συνέλευση των τεχνικών του σταθμού.

Η συνέλευση, στην οποία παρευρέθηκαν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι τεχνικοί που ήταν εντός Αθηνών, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να απορρίψει το τελεσίγραφο της διοίκησης!!!
Επίσης όλοι οι τεχνικοί του σταθμού δηλώνουν έτοιμοι να συνταχθούν μαζί με τους συναδέλφους δημοσιογράφους αλλά και διοικητικούς, αν και εκείνοι αποφασίσουν να τηρήσουν την ίδια στάση, για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, με κάθε τρόπο.

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. υπενθυμίζει στην διοίκηση του ALPHA πως είναι σε ισχύ η Δ.Α. που όχι μόνο καθορίζει τις κατώτατες μισθολογικές απολαβές αλλά και που προασπίζει τις ανώτερες, μέσω του ΑΡΘΡΟΥ 13. Η συγκεκριμένη κίνηση λοιπόν είναι παράνομη, η οποιαδήποτε υπογραφή είναι άκυρη και το σωματείο μας θα κινηθεί νομικά για την προάσπιση των μελών του.
Επίσης υπενθυμίζουμε στη Διοίκηση πως κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης που είχαμε προ ημερών για το θέμα στο Υπουργείο Εργασίας, έγιναν αυστηρές συστάσεις από τον ίδιο τον Υπουργό για την τήρηση της νομιμότητας και τον σεβασμό των Διαιτητικών Αποφάσεων.
Και εφόσον η εργοδοσία του ALPHA στην ίδια συνάντηση παραδέχθηκε πως μια τέτοια υπογραφή είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ και επιπροσθέτως ο νομικός εκπρόσωπος του σταθμού έσκιζε τα … ιμάτιά του δηλώνοντας πως ουδέποτε πιέστηκε ή τρομοκρατήθηκε εργαζόμενος του σταθμού στο παρελθόν για οποιαδήποτε τέτοιου είδους υπογραφή, δηλώνουμε τα ακόλουθα:
Η οποιαδήποτε απόπειρα πίεσης, είτε με προσωπικά τηλεφωνήματα, είτε με… «δωματιάκια», είτε και με την… «φιλική» προτροπή ακόμα, προϊσταμένων ή διευθυντών ευκόλως αποδεικνύεται!!!
Μην τολμήσετε λοιπόν να προβείτε σε τέτοιες πρακτικές διότι θα βρεθείτε απόλυτα εκτεθειμένοι απέναντι στα θεσμικά όργανα της πολιτείας για την εργασία, αλλά και αυτόματα θα θέσετε
ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ!!!

ΥΓ Όσο για τις οικονομικές δυσκολίες που διατείνεστε πως έχει ο σταθμός σας, στη διαδικασία του Ο.ΜΕ.Δ. είχατε την ευκαιρία και προσκομίσατε όλα σας τα στοιχεία. Αποτέλεσμα ήταν η συγκεκριμένη Δ.Α. που προστατεύει ανώτερες αποδοχές!!!

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!
ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!!!

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published.