“Κλεμμένα” από το CNN τα πλάνα του 2011 από Μίνσκ που έδειξαν ως επίθεση στις Βρυξέλλες!

CNN-22-3Λύθηκε το μυστήριο της προβολής πλάνων από την επίθεση στο μετρό του Μίνσκ το 2011 που παρουσίασαν τα ελληνικά κανάλια ως πλάνα από την επίθεση στην πόλη των Βρυξελλών το πρωί της Τρίτης.

Ενώ όλος ο κόσμος συγκλονισμένος αναζητούσε πληροφόρηση, ανοίγοντας αυτή τη φορά και την τηλεόρασή του, αντί για ενημέρωση παρακολούθησε ένα χαοτικό πλάνο με κόσμο να τρέχει να σωθεί. Στα ελληνικά social media αμέσως επισημάνθηκε πως τα εν λόγω πλάνα προέρχονταν από την προ 5ετίας επίθεση στο μετρό του Μίνσκ στη Λευκορωσία. Τελικά τα ελληνικά κανάλια “δεν φταίνε”! Με τον γνωστό επαρχιωτισμό τους και χωρίς καμία πρόθεση αναζήτησης πηγών, απλώς “έκλεψαν” τα πλάνα που έδειξε το CNN. Κι όμως το αμερικάνικο δίκτυο είναι ο ένοχος της παραποίησης στην πληροφόρηση. Τα ελληνικά απλώς αντιγράφουν, ακόμη και στην παραπληροφόρηση.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του thefreethoughtproject.com, το CNN πρόβαλε άμεσα ένα βίντεο με πλάνα μιας χαοτικής σκηνής, σε μια στάση μετρό με ανθώπους να τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους. Υποστήριξε μάλιστα τηνν εκπομπή αυτή, ισχυριζόμενο πληροφόρηση από twitter! Όπως αποδείχθηκε το βίντεο που χρησιμοποίησε το CNN δεν ήταν από την επίθεση στις 22 Μαρτίου 2016 αλλά από τις 11 Απριλίου 2011 στο μετρό του Μίνσκ στη Λευκορωσία!

Το χειρότερο όλων είναι ότι ακόμη κι όταν αποδείχθηκε η “παραπληροφόρηση”, το CNN δεν απέσυρε το βίντεο το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται στο you tube ως επίθεση στις Βρυξέλλες…

Περισσότερα για το θέμα στην ιστοσελίδα http://thefreethoughtproject.com/cnn-airs-cctv-footage-2011-claiming-tuesdays-brussels-attacks/#27o20M7AmaTG6BTm.99

 

1 comment for ““Κλεμμένα” από το CNN τα πλάνα του 2011 από Μίνσκ που έδειξαν ως επίθεση στις Βρυξέλλες!

Leave a Reply

Your email address will not be published.