Κατρούγκαλος καλεί δημοσιογράφους, εκδότες, ιδιοκτήτες sites αύριο!

ΚατρουγκαλοςΠρόσκληση26-4Απεργιακή ενημέρωση

Η απεργία των ΜΜΕ, έξι ημέρες πλέον, κι ας έχουν εκδοθεί τα κυριακάτικα φύλλα γεμάτα μπαγιάτικες ειδήσεις και διαφημίσεις-χορηγίες, έχει ενοχλήσει σφόδρα την κυβέρνηση. Ότι και να λένε η απεργία στα ΜΜΕ πέτυχε διάνα, έκοψε τον ομφάλιο λώρο των δυο εξουσιών διαπλοκής, πολιτικής και media-κής. Τα ΜΜΕ δεν μπορούν επί 5 ημέρες να παίξουν το ρόλο τους ως κυρίαρχος μηχανισμός ιδεολογίας και χειραγώγησης. Βάλτε κοντά και τα όσα μεταφέρουν οι βουλευτές δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου. Έτσι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με απογευματινή επιστολή του και μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας και αύριο Μεγάλη Τρίτη, καλεί στο γραφείο του, δημοσιογράφους, εκδότες και ιδιοκτήτες sites .Συγκεκριμένα

καλεί τις συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων και υπαλλήλων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και την ΕΣΗΕΠΗΝ και τις δυο Ομοσπονδίες τους ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΜΤΥΠ. Καλεί επίσης τις ενώσεις των ιδιοκτητών σε εφημερίδες, την ΕΙΗΕΑ, ιδιωτική τηλεόραση, την ΕΙΤΗΣΕΕ και ραδιόφωνο την ΕΙΙΡΑ. Καλεί όμως και την ΕΝΕΔ, την ένωση εκδοτών διαδικτύου. Αντιθέτως λείπει ο ΕΔΟΕΑΠ!

Δεν πρόκειται να μαζευτούν πολλά άτομα στο γραφείο του, ειδικά από τις ενώσεις ιδιοκτητών, μιας και σε όλες τηλεόρασης, εφημερίδων και διαδικτύου είναι οι ίδιοι μέτοχοι που απασχολούν σχεδόν τα ίδια δημοσιογραφικά στελέχη σε ρόλο οπλαρχηγών τους!

Η συζήτηση αφορά στο ασφαλιστικό και προφανώς στο αγγελιόσημο και την ασφάλιση των εργαζομένων στα media τώρα που θα “καταργηθεί” για τα ασφαλιστικά ταμεία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *