Καταγγέλλουν τον Ελεύθερο Τύπο

e.t-αθλητικόΤις αυθαίρετες και καταχρηστικές πρακτικές που εφαρμόζει η ιδιοκτησία της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ. Όπως σημειώνει, στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης των εργαζομένων συναδέλφων, οι οποίοι υπερασπίζονται το αναφαίρετο δικαίωμα της απαίτησης των οφειλόμενων δεδουλευμένων τους.
Η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει ότι με εκδικητικό και αυθαίρετο τρόπο η ιδιοκτησία της εφημερίδας εφαρμόζει επιλεκτικές πληρωμές στους εργαζομένους, αποκλείοντας εκείνους που προκειμένου να προασπίσουν τα μισθολογικά τους δικαιώματα έχουν προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της εργοδοσίας, με εκβιαστικές απειλές μάλιστα εναντίον τους για μη απόδοση των δεδουλευμένων τους εάν δεν αποσύρουν την αγωγή.
Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν τα σωματεία των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ), προσωπικού (ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΜ-Θ), τεχνικοί τύπου (ΕΤΗΠΤΑ), λιθογράφοι, προσωπικό Πρακτορείων Διανομής, φωτορεπόρτερ (ΕΦΕ).

Πηγή: Αυγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *