Καναλάρχες: Συκοφαντεί και ο πρωθυπουργός, τα δάνεια μας δεν είναι κόκκινα!

ειτισεε-1Η ανακοίνωση των μελών της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, 4η ή πέμπτη κατά σειρά μέσα σε δέκα μόλις μέρες, δείχνει-αυτή τη φορά- και φόβο. Οι ιδιοκτήτες, μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ διαμαρτύρονται και καταλογίζουν στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό “συκοφαντίες”, ότι δηλαδή εξυπηρετούν τα δάνεια τους και δεν οφείλουν ούτε ευρώ σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Για τα χρέη στο δημόσιο δεν μπορούμε να πούμε πολλά αφού παραμένουν στα συρτάρια υπουργών και βγαίνουν σε δόσεις όταν το απαιτεί η επίθεση στα διαπλεκόμενα, για τα δάνεια όμως όλα πια είναι γνωστά. Οπότε η δήλωση της ΕΙΤΗΣΕΕ πως εξυπηρετούνται κανονικά, μάλλον προκαλεί θυμηδία, ειδικά αν σκεφθεί κανείς τις “χάρες” των τραπεζιτών σε ότι αφορά τις ανακεφαλαιοποιήσεις των υψηλών δανείων, την παράταση πληρωμής δόσεων, της μετακίνηση των δόσεων, κ.λ.π. 

Η δήλωση της ΕΙΤΗΣΕΕ

Οι έξι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας που είναι μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (δηλαδή ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI και STAR) δηλώνουν κατηγορηματικά ότι:

 

Α. Κανένας σταθμός από τα μέλη μας δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες. Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και οι έξι εταιρείες διαθέτουν φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα.

Β. Δεν υπάρχει από καμία εταιρεία μέλος μας, καμία απολύτως καθυστέρηση σε καταβολή δόσεων και άλλων υποχρεώσεων προς δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο πάντοτε των διαδικασιών που ο νόμος ορίζει.

Γ. Για τις έξι εταιρείες μέλη μας – και δεν ομιλούμε για το σύνολο των ΜΜΕ στην χώρα – ο τραπεζικός δανεισμός δόθηκε με διάφανη και απόλυτα εγγυοδοτημένα τραπεζικά κριτήρια. Από τότε εξυπηρετείται, όπως ορίζεται από τις σχετικές συμβάσεις, και τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κανένα δάνειο δεν εμπίπτει στην κατηγορία των λεγόμενων “κόκκινων δανείων”. Συνεπώς τα όσα λέγονται κατά κόρον – δυστυχώς και δια στόματος Πρωθυπουργού – περί οφειλών και αλλά τινά σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις των έξι σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας συνιστούν συκοφαντία, συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών και εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα έναντι εταιρειών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και συμβάλουν στην εθνική οικονομία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.