Η πρώτη απεργία στα ΜΜΕ για το ασφαλιστικό την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου

apergia23Η πρώτη 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ, αντίδραση στην κατάργηση του αγγελιοσήμου, δηλαδή στην εργοδοτική εισφορά στα ασφαλιστιά ταμεία, που προωθείται από την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που συνεδρίασε έκτακτα σήμερα το απόγευμα αποφάσισε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων από Πέμπτη 19 του μήνα.

Αύριο Δευτέρα στις 11.00 το πρωί συνεδριάζει το Διασωματειακό, έχουν κληθεί και θα λάβουν μέρος και οι δημοσιογραφικές ενώσεις από όλη τη χώρα. Στις 3.00 το μεσημέρι θα γίνει συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου. Η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται σε αναμονή απάντησης από το πρωθυπουργικό γραφείο για συνάντηση της ΠΟΕΣΥ με τον Αλέξη Τσίπρα ενώ παράλληλα θα γίνουν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Στη μάχη, κατά πληροφορίες, μετέχουν και βουλευτές δημοσιογράφοι, ορισμένοι εξ΄αυτών βρέθηκαν και στην ΕΣΗΕΑ σήμερα.

Μέσα σε αυτό το αγωνιστικό κλίμα εξαιτίας του ξαφνικού θανάτου που προωθείται για τα ασφαλιστικά ταμεία των ΜΜΕ, παραφωνία το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

Η πλειοηφία του ΔΣ, η διοίκηση των 6 όπως πλέον αναφέρεται έχει προγραμματίσει δυο συνεδριάσεις αυτή την εβδομάδα, αύριο και μεθαύριο με θέμα τον “εξορθλογισμό” των μισθών προσωπικού. Δηλαδή την περικοπή μισθών. Και ακολουθεί η πρόταση για περικοπή των επικουρικών συντάξεων! Δηλαδή η κυβέρνηση κλείνει τα ταμεία και η πλειοοψηφία του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ τρέχει να περικόψει μισθούς και συντάξεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *