Η μάχη για την απόκτηση δικτύου εκπομπής από την ΕΡΤ

digi-neo80Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση βρίσκεται ήδη στα περίπτερα, και ανάμεσα στα αποκλειστικά θέματα του διαβάζουμε γιατί είναι δύσκολο να εκπέμψει η ΕΡΤ χωρίς τη συνδρομή της Digea. Οι πολιτικές προθέσεις σκοντάφτουν στην πλήρη καταστροφή που επέφερε το λουκέτο στην ΕΡΤ. Η ΕΡΤ θα επιστρέψει αλλά χρειάζεται χρόνος για να ανακτήσει την τεχνική και τεχνολογική της υπεροχή. 

Για τα άλλα θέματα του περιοδικού μας ενημερώνει το “δελτίο Τύπου”:

Με αποκλειστικές ειδήσεις, πλούσια θεματογραφία και πρωτότυπη ύλη κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report. Να θυμίσουμε ότι το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση είναι το κατ’ εξοχήν περιοδικό της αγοράς για την ψηφιακή τηλεόραση, με την δορυφορική τηλεόραση και ότι αφορά τη λήψη της, να καταλαμβάνει σταθερά το μεγαλύτερο μέρος της ύλης του (μαζί με τους μηνιαία ανανεωμένους πίνακες).

Η νέα κυβέρνηση από ότι φαίνεται έχει βάλει ως στόχο να χτυπήσει την διαφθορά στη ιδιωτική TV και ο πόλεμος τρέχει σε όλα τα επίπεδα.

Η Ματίνα Παπαχριστούδη σας ενημερώνει αποκλειστικά για τον έλεγχο στην ΕΕΤΤ, τις συνεχείς επερωτήσεις βουλευτών στην Βουλή για την σύμβαση με την Digea, τον ρόλο της νέας ΕΡΤ, αλλά και για την προσπάθεια συμμαζέματος της κατάστασης με την εγκατάσταση 80 αναμεταδοτών τύπου Gap Fillers.

Εκτός από την επίγεια τηλεόραση, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση, όπως προαναφέραμε καλύπτει πάντα με πληρότητα και την δορυφορική τηλεόραση. Έτσι αυτό το μήνα ο ειδικός στις δορυφορικές λήψεις Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης σας παρουσιάζει τα ιχνοδιαγράμματα κάλυψης των πιο σημαντικών δορυφόρων που λαμβάνονται στην Ελλάδα. Διαβάστε πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η δέσμη του κάθε δορυφόρου και τι διάσταση κατόπτρου απαιτείται για την λήψη της στην χώρα μας.

Η δική σας στήλη ή αλλιώς ή φωνή των αναγνωστών, μέσα από την οποία φίλοι – δορυφορομανείς του περιοδικού αναπτύσσουν την γνώμη τους και παρουσιάζουν τον εξοπλισμό τους, επανέρχεται δριμύτερη. Ο Ντίνος Χουμουρίτης από το Ρίο της Πάτρας, μιλάει στον Νίκο Δρικάκη για τα 5 κάτοπτρά του και τις αγαπημένες του λήψεις που επιτυγχάνει με αυτά. Μια ζωή Sat ο… Ντίνος!

Η αρθρογραφία του περιοδικού ολοκληρώνεται με ένα άρθρο βιβλιοθήκης. Ο Μάκης Παπαδόπουλος παρουσιάζει αποκλειστικά για τους αναγνώστες της Ψηφιακής Τηλεόρασης όλη την θεωρία που κρύβεται πίσω από τις πληροφορίες που βλέπετε όταν πατάτε το μαγικό κουμπάκι info (ή EPG) του δέκτη. Ναι οι Services Informations δεν είναι μόνο πληροφορίες επί της οθόνης… αλλά ολόκληρη επιστήμη!

Ένα από τα πλέον δυνατά σημεία του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση είναι οι δοκιμές συσκευών. Οι Παύλος Κερασίδης, Παναγιώτης Μαλακούδης, Σωτήρης Χατζηστρατής και Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης είναι κάθε μήνα εδώ και δοκιμάζουν αποκλειστικά για εσάς τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγοράς.

Την πρώτη του εμφάνιση σε έντυπο μέσο κάνει ο πολυαναμενόμενος δέκτης Xtrend 8500 και ο ειδικός σε Linux/Enigma2 δέκτες Παναγιώτης Μαλακούδης, αναλαμβάνει να τον φέρει αντιμέτωπο με την σκληρή πραγματικότητα.

Η νέα οικονομική πρόταση στον χώρο των HD δορυφορικών δεκτών λέγεται Alma S-2130 και ξεχωρίζει για τις multimedia δυνατότητες που διαθέτει

Άκρως οικονομική είναι και η πρόταση της εταιρίας Majar, που παρουσιάζει τους ενισχυτές γραμμής AMP-022 και AMP-015. Με κόστος μόλις 4€ και 3,5€ κερδίζετε ενίσχυση του επίγειου σήματος κατά 22dB και 15dB.

Σε αποκλειστικότητα σας παρουσιάζουμε την νέα υλοποίηση της ουκρανικής εταιρίας infomir MAG275. Ο νέος δέκτης δεν είναι μόνο ένα IPTV box, όπως τα προηγούμενα μοντέλα, αφού συνδυάζει και τμήμα επίγειας ψηφιακής λήψης.

ο ειδικός στα επαγγελματικά συστήματα Παύλος Κερασίδης,σας παρουσιάζει τις οπτικές μετρήσεις του επαγγελματικού πεδιομέτρου KWS Varos 109. Για τις ανάγκες του τεστ επιστρατεύτηκε το οπτικό LNB της Global Invacom με απευθείας έξοδο σε οπτική ίνα και 30 μέτρα καλώδιο οπτικής ίνας. Πληρέστατο, με ταχύτατο αναλυτή φάσματος και 100% αξιόπιστο, το πεδιόμετρο της γερμανικής εταιρίας ανταπεξήλθε με επιτυχία σε όλα τα οπτικά τεστ που υποβλήθηκε.

Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται μετον νέο διπλό διαμορφωτή IKUSI HTL-ST2 με 2 tuner για μετατροπή 2 σημάτων DVB-S/S2 σε DVB-T, της επαγγελματικής σειράς ClassA.

Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα, πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζ από όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρη και κυρίως έγκυρη σύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

 

Καλές λήψεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *