Η έκκληση της ΠΟΕΣΥ για δεοντολογία και πως “βλέπουν” τους δημοσιογράφους

δημοσιογράφοιΣτην ΕΣΗΕΑ όπως και στο ΕΣΡ συγκεντρώνονται επιστολές διαμαρτυρίας εναντίον καναλιών και δημοσιογράφων που προπαγανδίζουν ανοιχτά υπέρ του “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα της Κυριακής, λοιδωρώντας και συκοφανώντας το “Όχι” ή μην ενημερώνοντας για αυτό.

Η ΠΟΕΣΥ μετά από πολλές καταγγελίες και από δημοσιογράφους κάνει έκκληση στους δημοσιογράφους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Στη φωτο δίπλα μπορείτε να διαβάσετε ένα από τα μηνύματα που εστάλησαν στην ΕΣΗΕΑ.

Η έκκληση της ΠΟΕΣΥ

Στην παρούσα κρίσιμη φάση που διέρχεται ο τόπος, καλείται ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας να αρθεί για μία ακόμη φορά στο ύψος των περιστάσεων, υπηρετώντας το δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με πιστή τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Ενόψει δε του δημοψηφίσματος της Κυριακής, καλούνται ο συνάδελφοι να προβάλουν ισότιμα όλες τις απόψεις, αποφεύγοντας τη μονοδιάστατη παρουσίαση των γεγονότων και τη διάχυση φοβικών συνδρόμων στο κοινωνικό σώμα.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) υπερασπίζεται με κάθε μέσο την ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη Ενημέρωση προς όφελος όλης της κοινωνίας χωρίς φόβους, φοβίες και πάθη.
Η ΠΟΕΣΥ απευθύνει έκκληση προς όλους να σέβονται το δημοσιογράφο και το ρόλο του.


                                                Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

1 comment for “Η έκκληση της ΠΟΕΣΥ για δεοντολογία και πως “βλέπουν” τους δημοσιογράφους

Leave a Reply

Your email address will not be published.