Η ΝΔ ηττήθηκε από τη διαπλοκή και …έβαλε μυαλό!

ψηφιακήΠηγή: Hot Doc, τεύχος 4ης Φεβρουαρίου

Της Μ.Παπαχριστούδη

Η ατάκα του μήνα σίγουρα ανήκει στον Νίκο Δένδια. Ο βουλευτής της Ν.Δ εκπροσωπώντας το κόμμα του στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή περί της τροπολογίας Νίκου Παππά για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, σήκωσε το πολιτικό ανάστημά του δηλώνοντας: «Η Ν.Δ τα έβαλε με τη διαπλοκή και ηττήθηκε»! Αναφερόταν βεβαίως στο νόμο για τον «Βασικό μέτοχο» του 2004 τον οποίο πολέμησαν σφόδρα τα τοπικά διαπλεκόμενα συμφέροντα των καναλαρχών, βάζοντας σε ενέργεια αυτό που μετέπειτα ονομάσαμε λόμπινγκ των Βρυξελλών.

Από την παραδοχή της ήττας βέβαια μέχρι την παραδοχή της παροχής σέρβις στα διαπλεκόμενα τηλεοπτικά συμφέροντα υπάρχει ένας σιωπής δρόμος. Γιατί οι βουλευτές της νέας Δημοκρατίας που έχουν τοποθετηθεί στο εσωτερικό της χώρας στην εμπροσθοφυλακή του πολέμου των καναλαρχών εναντίον του νόμου τηλεοπτικής αδειοδότησης, θα παραμείνουν επίσης στην ιστορία των ΜΜΕ στη χώρα μας. Και είναι λίγο οξύμωρο για να μην γράψουμε κάτι βαρύτερο, να μιλά ειδικά η Νέα Δημοκρατία ότι είναι «απέναντι από τα συμφέροντα της διαπλοκής».

Από το βασικό μέτοχο κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και οι μνήμες, ευτυχώς για εμάς, δυστυχώς για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι νωπές.

Να θυμίσουμε το νόμο Ρουσόπουλου το 2008 που φτιάχτηκε για να προετοιμάσει την είσοδο των καναλαρχών στην ψηφιακή τηλεόραση; Το 2009 ιδρύθηκε η Digea και άρχισε αμέσως η προσωρινή μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση από τα ιδιωτικά κανάλια. Να θυμίσουμε ότι κάθε χρόνο, εκεί προς το τέλος Δεκεμβρίου οι κυβερνήσεις της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και η τριτοκομματική αργότερα έφερναν τροπολογία στη Βουλή για να παραταθεί το …προσωρινό καθεστώς λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης χωρίς άδειες; Να θυμίσουμε ότι όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας έβγαλε δυο φορές παράνομη την προσωρινή λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης, το θεσμικό κράτος με την πολιτική βούλα της Ν.Δ, έθαψε τις αποφάσεις;

Ή μήπως να καταγράψουμε τη σειρά γεγονότων, αποφάσεων, νόμων και υπουργικών αποφάσεων μετά το 2012; Η κυβέρνηση της Ν.Δ διευκόλυνε με κάθε τρόπο τα τηλεοπτικά διαπλεκόμενα συμφέροντα. Άλλαξε προς όφελος τους, φροντίζοντας για το ύψος των επενδύσεων τους, τον ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων, έκοψε και έραψε έναν διαγωνισμό στα μέτρα τους για να πάρουν όλες τις συχνότητες, φροντίζοντας έξι μήνες πριν να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ. Η οποία και ήταν η πρώτη που έβγαλε Τηλεόραση Υψηλής Ευκρίνειας στον αέρα, προκαλώντας την μήνιν των καναλαρχών που την κατήγγειλαν στην κυβέρνηση!

Ας θυμηθούμε τις πράξεις της κυβέρνησης Σαμαρά επί τριτοκομματικής, τον Νοέμβριο του 2012, όταν «έπεισαν» τους δυο κυβερνητικούς εταίρους ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, να ψηφίσουν στη Βουλή την πλήρη παράδοση του τηλεοπτικού τοπίου στην ψηφιακή εποχή στους ίδιους «παράνομους» καναλάρχες. Ευτυχώς θυμόμαστε πως σε εκείνη την ντροπιαστική συνεδρίαση για το σύνολο του πολιτικού κόσμου, είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν αρκετοί βουλευτές. Μεταξύ αυτών ο Κώστας Καραμανλής που δεν είχε πάει στη Βουλή και ο Απόστολος Κακλαμάνης που καταψήφισε! Οι της Ν.Δ είχαν υποσχεθεί πως σε τρεις μήνες θα έφερναν νόμο για την τηλεοπτική αδειοδότηση! Άρα όταν ο Ν. Δένδιας μιλά για ήττα της Ν.Δ από τη διαπλοκή, ας προσθέτει ότι μετά από αυτήν, έγινε ο καλύτερος φίλος της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *