Η ΕΣΗΕΜΘ δέχθηκε πάλι μέλος της διαγραμμένο δημοσιογράφο

εσηεμθΠαραιτήθηκε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΜΘ διαμαρτυρόμενο για την επανεγγραφή του Τ.Χατζηδημητρίου

Αναδημοσίευση από το syntaktologio
«Αδειάζει» το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ το Δευτεροβάθμιο ΠειθαρχικόΣυμβούλιο, με την παραίτηση και των τριων μελών του ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επανεγγραφή του δημοσιογράφου Τραϊνού Χατζηδημητρίου. (δείτε). Με επιστολή που απέστειλαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ, τα μέλη του ΔΠΣ Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, Ντίνος Καραμητρούσης και Γιώργος Χάτσιος, γνωστοποιούν την παραίτησή τους μετά την απόφαση του δ.σ. να επανεγγράψει στην δύναμη της Ενωσης, τον δημοσιογράφο Τραϊανό Χατζηδημητρίου.
«Το ΔΠΣ εκτιμώντας πως η αυτοτέλεια και ανεξαρτησία του είναι κατοχυρωμένη με την ψήφο των μελών του δ.σ. έρχεται στην δυσάρεστη θέση να παραιτηθεί περιφρουρώντας την συνολική και ατομική αξιοπρέπεια των μελών του, που με την πρωτοβουλία και απόφαση της πλειοψηφίας του δ.σ. της Ενωσης πλήττεται» αναφέρεται στην επιστολή παραίτησης.
«Το ΔΠΣ«, συνεχίζει η επιστολή, «σεβόμενο την ισχύ και λειτουργία της ίδιας της Ενωσης και του θεσμικού ρόλου της διοίκησης της, έλαβε μια απόφαση με βάση το καταστατικό με την οποία διέγραφε τον δημοσιογράφο Τραϊανό Χατζηδημητρίου και παρέπεμπε την απόφ αση αυτή στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ, προς επικύρωση, αναγνωρίζοντας τον ρόλο και την σημασία που έχει αυτό σε σημαντικά ζητήματα του κλάδου».
«Και ενώ η αρχική απόφαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ ήταν στην κατεύθυνση σεβασμού της απόφασης του ΔΠΣ, η συνέχεια, μετά και την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια του διαγραφέντος συναδέλφου, πήρε κατά πλειοψηφία απόφαση διαμετρικά αντίθετη.
Για την συγκεκριμένη τακτική το ΔΠΣ εκτιμά, πως ο ρόλος και η δικαιοδοσία του καθίστανται τυπικά και άνευ σημασίας και ως εκ τούτου καταθέτει την ομαδική του παραίτηση για την συνέχεια της προσδιορισμένης θητείας του».
Πώς αντέδρασε η διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ; Ζήτησε από τα μέλη του ΔΠΣ να παραστούν στην επόμενη γενική συνέλευση προκειμένου να το…. συζητήσουν λιγάκι, μπας και μπορέσουν να τους μεταπείσουν! Αλλωστε, περίπου δύο μήνες πριν από τις εκλογές, η παραίτηση τινάζει στον αέρα τα σχέδια επανεκλογής και αφήνει τη διοίκηση «γυμνή» στα μέλη της που βλέπουν να καταστρατηγείται για πολλοστή φορά το καταστατικό. Γι΄αυτό, και παρά την επιθυμία των μελών του ΔΠΣ, να δημοσιοποιηθεί η επιστολή παραίτησης σε όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΜΘ , είπαν να το καθυστερήσουν λιγάκι μήπως καταφέρουν να αλλάξουν- έστω και στο παρά πέντε- τους συσχετισμούς ενόψει και της γενικής συνέλευσης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.