Η ΕΡΤ ανοίγει λένε, στην οθόνη ακόμη ΝΕΡΙΤ (Η αποτίμηση 4 μηνών)

νεριτΠίσω από τις κάμερες στο “ΠΡΙΝ”

Η ΕΡΤ επιστρέφει. Μας το είπανε πολλές φορές από την 25 Ιανουαρίου. “Ο αγώνας δικαιώθηκε”. Αλήθεια; Ποιοι ήταν εκείνοι που αγωνίστηκαν, ποιοι έμειναν εντός και πήγαν απέναντι, ποιοι πλέον δεν ζουν.  Θα επιχειρήσουμε μια αποτίμηση της κατάστασης και ενώ η συσκευή έχει ακόμη το σήμα ΝΕΡΙΤ, τις ειδήσεις τις επιλέγει ο Θωμόπουλος και παρασκηνιακά υπάρχει επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου. Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που φάνηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν κυβέρνηση, στήθηκε η γέφυρα, με ανθρώπους μέσα στο Ραδιομέγαρο, ως άλλοι “πράκτορες ΘΒ”. Με τη στολή της ΝΕΡΙΤ και με επικοινωνία με την Κουμουνδούρου.

Η ΕΡΤ όπως την ξέραμε πέθανε βίαια στις 11 Ιουνίου 2013 από Βενιζέλο και Σαμαρά. Ο θάνατος είχε εγκαίρως προαναγγελθεί από τον ίδιο τον Προβόπουλο. Την ίδια βραδιά είχαμε μια άλλη ΕΡΤ που ύψωσε το σήμα της και κατανίκησε το μαύρο. Η πράξη αυτή υιοθετήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρέκαμψε τους  συντηρητικούς του συμβούλους και θυμήθηκε τη δική του εποχή των καταλήψεων το 1990-91. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησαν ένα συμβολικό αγώνα, με στέρεα βάση, υποσχόμενοι την επιστροφή της δημοκρατίας.

Μετά τη ΔΤ και τους πρόθυμους, ο αγώνας συνεχίστηκε, αλλά διασπάστηκε. Από τη μια η ertopen, από την άλλη το thepressproject, αυτόνομη (ευτυχώς) με αδιάκοπη λειτουργία η ΕΡΤ3.  Το μόρφωμα της ΔΤ, έδωσε τη σκυτάλη, στην παρωδία της ΝΕΡΙΤ. Ο Κεδίκογλου παρέδωσε στο Καψή, και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, με νόμο έτοιμο. Ο Νομος αυτός παραγγέλθηκε από τον Ηλία Μόσιαλο, συντάχθηκε  από τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το Ποτάμι, και έφερε την ανεξαρτησία στη ΝΕΡΙΤ. Ο πρόεδρος Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης παραιτήθηκαν μετά τη λογοκρισία στον Τσίπρα, αλλά ο πρύτανης και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Θόδωρος Φορτσάκης δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα.  Μετά έγινε βουλευτής, πρώτος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, με εντολή Σαμαρά.

Ήρθε η 25 Ιανουαρίου η ΕΡΤ δεν άνοιξε, η ΕΡΤ3 συνέχιζε να εκπέμπει όπως και η ΕΡΤ open. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να την Ανοίξει με μια απόφαση και να σκίσει το μνημόνιο της καταστροφής της. Η ΕΡΤ ως εταιρεία πέθανε. Το σχέδιο αρχικά μας είπανε πως είναι για μια «ΕΡΤ από μηδενική βάση». Αλλά, μετά μας είπανε πως η εταιρεία στην οποία θα επιστρέψουνε οι εργαζόμενοι, είναι η ΝΕΡΙΤ. Μετά πρότειναν και πέρασαν τον Ταγματάρχη, έχοντας διπλα του τον Τσακνή. Ο Διονύσης γνωρίζει το σχέδιο που υπάρχει. Η ΕΡΤ δεν εκπέμπει, η οθόνη δείχνει ΝΕΡΙΤ. Η ΕΡΤ3 είναι ζωντανή, η ertopen επιμένει, ο Νίκος Παππάς δίνει συνέντευξη στο www.thepressproject. Οι εργαζόμενοι μπήκαν στο ραδιομέγαρο. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *