Ε, όχι και να κάνει δημοσιογραφία για την κοινωνία η ΕΡΤ!

πρωινή ενημέρωσηΒοούν τα social media από την πληροφορία πως η διοίκηση της ΕΡΤ έβαλε σκοπό να αντικαταστήσει τους παρουσιαστές της πρωινής ζώνης, τον Νίκο Αγγείδη και τη Βασιλική Χαϊνά. Τους πρωϊνούς πρωταγωνιστές της ελεύθερης ΕΡΤ, της ertoopen κατά τη διάρκεια του 2ετούς λουκέτου της ΕΡΤ. Στις εκλογές που γίνονται για την ανάδειξη των εκπροσώπων εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ από τους δημοσιογράφους, μόνο ο Γ. Μαρινόπουλος πήρε δημόσια θέση ενάντια στο κόψιμο της εκπομπής. Για αυτό προφανώς και δεν είναι στη “γραμμή” να ψηφιστεί.

Η διοίκηση της ΕΡΤ βρήκε και το θεωρητικό πλαίσιο για να περάσει το κόψιμο της εκπομπής που είναι και η μόνη που φέρνει νούμερα τηλεθέασης πάνω από 18% για την κρατική τηλεόραση. Η διαφορά της όμως είναι πως συνεχίζει να κάνει δημοσιογραφία για την κοινωνία. Στην “Πρωινή  Ενημέρωση” συνεχίζουν να βρίσκουν φωνή οι κοινωνικοί φορείς, συνεχίζει να μιλά για τις αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς, να κάνει ρεπορτάζ για τις Σκουριές, γενικά να κάνει δημοσιογραφία.

Κι αυτό προφανώς δεν είναι ανεκτό από την κυβέρνηση που ζητά το “κεφάλι” της στο πιάτο. Για να μην κατηγορηθεί όμως η διοίκηση της ΕΡΤ για “λογοκρισία” βρήκαν το κόλπο. Οι παρουσιαστές, λέει, θα εναλλάσσονται(!) στην παρουσίαση των εκπομπών. Και θέλουν να αρχίσουν από την “Πρωινή Ενημέρωση”, ενώ αφήνουν όλες τις άλλες. Για το θέμα έχει παρέμβει η ΠΟΣΠΕΡΤ όχι όμως η ΕΣΗΕΑ ή η ΠΟΕΣΥ. Γιατί άραγε;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.