Ευτυχώς είμαστε δημοσιογράφοι της περιφέρειας, αλλιώς θα μας έφτυναν

blogger-image--903374643Του Ιωάννη Μποζίκα, μέλος της  Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
“Η Ελληνική δημοσιογραφία είναι λειτούργημα αλλά δυστυχώς μόνο στην ελληνική περιφέρεια αναδεικνύει το πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας με ανθρώπους της καθημερινότητας δίνοντας το μικρόφωνο να μιλήσουν. Λυπάμαι που πλέον στα Αθηνοκρατούμενα μέσα το επίπεδο δημοσιογραφίας είναι αυτό που πάντα μας έλεγαν στις σχολές και την Πάντειο να αποφύγουμε: τον φόβο και την αλλοιωμένη είδηση. Ευτυχώς που θήτευσα κοντά σε μεγάλες μορφές της δημοσιογραφίας. Αξίζει να τους σεβαστούμε για να μην χάσουμε την ουσία του λειτουργήματος. Σε δύσκολους καιρούς να είμαστε κοντά στον πολίτη.Γιατί οι πολίτες γνωρίζουν ότι οι δημοσιογράφοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αμείβονται με ελάχιστους μισθούς……
Σίγουρα θα πρέπει οι ενώσεις μας να αναρωτιούνται γιατί τα τελευταία χρόνια ο λαός γύρισε την πλάτη στα δελτία ειδήσεων που τα θεωρεί αξιόπιστα, στις εφημερίδες που έπεσαν οι κυκλοφορίες τους κι ευτυχώς που το μόνο διαδραστικό μέσο που έχει αξιοπιστία είναι το ραδιόφωνο και η αναζήτηση πηγών στο διαδίκτυο αλλά και τα περιφερειακά κανάλια. Ντρέπομαι ιδίως γιατί η κατρακύλα έχει δυστυχώς πάτο και είμαι υπερήφανος που εδώ στην ελληνική περιφέρεια την Μεσσηνία το πρωί ακούμε όλοι μας κόσμο γεμάτες καλημέρες διότι αν ήμασταν στην Αθήνα δυστυχώς στο δρόμο θα μας έφτυναν….”.

*Ο Δημοσιογράφος συνεργάζεται με 2 μεγάλα περιφερειακά κανάλια της Πελοποννήσου, εφημερίδες και ιστοσελίδες και ήταν από τους πρώτους συντάκτες το πρώτου ελληνικού συλλογικού ραδιοσταθμού της Αττικής Α100 FM, ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΎ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΠΕΜΨΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ Ρ/Σ ΣΤΑ FM ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ 1998.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *