Εισαγγελική παρέμβαση για τις τηλεοπτικές παραβιάσεις

antΤη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος προκειμένου να διαπιστωθεί αν ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από έγγραφες καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια της Δικαιοσύνης, ενώ ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκύζης που θα χειριστεί την υπόθεση θα διερευνήσει εάν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της απόπειρας επηρεασμού των ψηφοφόρων και της απόπειρας νόθευση εκλογικού αποτελέσματος.

Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα θα μπει και η μετάδοση δημοσκοπήσεων και συγκεκριμένα εάν έγιναν σε χρόνο, που από τον νόμο απαγορεύεται. Δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και σε βάρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικό Συμβουλίου και συγκεκριμένα να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί παράβαση καθήκοντος από τα μέλη του Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές δεν παρενέβησαν τις προηγούμενες μέρες παρά τις καταγγελίες που υπήρξαν προκειμένου η έρευνα να μην εκληφθεί ως προσπάθεια φίμωσης του Τύπου.

Πηγή: newsbomb

1 comment for “Εισαγγελική παρέμβαση για τις τηλεοπτικές παραβιάσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *