Δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη λογοκρισία στη λίστα του CPJ

manimiar

Δημοσιογράφοι στην Μιανμάρ καλύπτουν το στόμα τους μετά τη σύλληψη τεσσάρων δημοσιογράφων και του διευθύνοντος συμβούλου της εφημερίδας, Ενότητα. (ΑΡ / Gemunu Amarasinghe)

Η λίστα CPJ με τις 10 χώρες στις οποίες η λογοκρισία στην ελευθερία του Τύπου είναι η υψηλότερη στον κόσμο, είναι ένα κομμάτι της ετήσιας έκθεσης της οργάνωσης Για την Προστασία των Δημοσιογράφων, η οποία θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 27 Απριλίου. Ο κατάλογος αυτός βασίζεται σε έρευνα σχετικά με τη χρήση της τακτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και περιλαμβάνει από τη φυλάκιση και καταπιεστικούς νόμους για την παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου, για την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο έως και την απαγόρευση κυκλοφορίας συγκεκριμένων εφημερίδων. Στις πρώτες θέσεις λογοκρισίας βρίσκουμε την Ερυθραία, όπου ο Πρόεδρος Ησαΐας Afewerki πέτυχε να συντρίψει ανεξάρτητη δημοσιογραφία, δημιουργώντας στα μέσα ενημέρωσης καταπιεστικό κλίμα με αποτελέσμα ακόμη και δημοσιογράφοι στα κρατικά Μέσα ζουν με το συνεχή φόβο της σύλληψης.

Ο κατάλογος των 10 χωρών παρακάτω. Αναλυτικά το ρεπορτάζ για τις δέκα χώρες μπορείτε να το δείτε εδώ στην ιστοσελίδα της CPJ


1. Ερυθραία
2. Βόρεια Κορέα
3. Σαουδική Αραβία
4. Αιθιοπία
5. Αζερμπαϊτζάν
6. Βιετνάμ
7. Ιράν
8. Κίνα
9. Μιανμάρ
10. Κούβα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *