ΔΟΛ: Όταν οι συνδικαλιστές εκπροσωπούν τα συμφέροντα της εταιρείας…

helios-kiosk-ipad-kentriki…οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν υπομονή! Ζήτημα τίθεται για το ΔΟΛ και τα τεκατινόμενα στο συγκρότημα με την ανακοίνωση της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ με την οποία καταγγέλλεται η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων. Η οποία τάσσεται υπέρ της επιχείρησης που θα πρέπει να είναι …βιώσιμη. Και για αυτό προφανώς οι εργαζόμενοι θα πρέπει να λένε και ευχαριστώ που δουλεύουν απλήρωτοι και μόλις φθάσει ο κόμπος στο χτένι τους πληρώνουν με έναντι ρευστό…

Η ανακοίνωση Εργασιακής Επιτροπής Εκπροσώπων -Εργαζομένων στο ΔΟΛ.

Παρθενορραφίες για τη χαμένη τιμή του διακορευθέντος εργοδοτικού συνδικαλισμού. Μετά τις μαζικές εκκαθαρίσεις – ανθρωποθυσίες στο Δ.Ο.Λ, τις μειώσεις αποδοχών με τις ατομικές συμβάσεις αυτοχειριασμού έφτασε η ώρα της απλήρωτης εργασίας, για να αναχρηματοδοτηθεί εκ νέου – με εσωτερική υποτίμηση, από το εναπομείναν ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου επιχειρήσεων της Δ.Ο.Λ Α.Ε, οι νέες επενδυτικές κινήσεις της Σ.Π. ΨΥΧΑΡΗΣ MEDIA GROUP A.E των εταιριών REAL ESTATE –ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ κ.α. όσο και η αύξηση της μετοχικής συμμετοχής του στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε κ.λ.π.
Μπίζνες εκατομμυρίων με δανειακές τραπεζικές «επιχορηγήσεις»

με χαρακτηριστική την περίπτωση όσον αφορά το είδος και τη μορφή τους των 8.000.000,00 ευρώ από την τράπεζα FC BANK συμφερόντων Β. Ρέστη χωρίς καμία εμπράγματη εγγύηση παρά μόνο του κεφαλαίου χορήγησης κ.λ.π.
Ποια παραγωγική ανασυγκρότηση του χρεωκοπημένου Δ.Ο.Λ και των θυγατρικών στήριξαν επενδυτικά;
Το ακριβοπληρωμένο GOLDEN BOY και μέχρι πρότινος οικονομικός διευθυντής Ν. Πεφάνης και νυν διευθύνων σύμβουλος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, προφανώς ολοκλήρωσε ευδοκίμως την κατ’ ανάθεση εργολαβία του που την κάνει με ελαφρά «πηδηματάκια» λαγού… λίγο πριν από την ώρα τελικής εκκαθάρισης του σκηνικού.
Τη στιγμή που οι εξελίξεις στον όμιλο αναμένονται ραγδαίες και σε βάρος των συμφερόντων δεκάδων εργαζομένων δεν μπορεί να είναι τυχαία η εμφάνιση των γνωστών περιφερόμενων σκιών που αυτό-αμνηστευόμενοι (από απεργοσπασία, εργοδοτικό συνδικαλισμό κ.λ.π.) επιχειρούν να εξαγοράσουν χρόνο και σιωπές για το μεγάλο αφεντικό.
Ο χατζηαβάτης έφυγε ,το κολλητήρι επέστρεψε –και που ήταν εδώ είναι σαν να μην ήταν…!!!
Το γνωστό κωμικοτραγικό δίδυμο (Πέτρος Ζώτος, Γιάννης Τζανετής) κάνει πάλι την εμφάνιση του στο μπερντέ μετά από καιρό αφωνίας και απραξίας στα τεκταινόμενα όπου: ο καταφερτζής «κοντός» της διπλανής πόρτας και ο «καλοκάγαθος» βοηθός του μας εγκαλούν με την αμφιβόλου ποιότητας μυθοπλασίας των ψευδαισθήσεων τους να απαλλαγούμε από τα κακά του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά.
«Ένας από τους θεσμούς που έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην συνείδηση των πολιτών είναι και ο συνδικαλισμός. Η έννοια της εκπροσώπησης και της διαμεσολάβησης. Η καθαρότητά και η ανιδιοτέλεια των συνδικαλιστικών εκπροσώπων.
Ο συνδικαλισμός επί των εργαζομένων «εξέπνευσε». Ο συνδικαλισμός που καθιστούσε πλούσιους τους επίορκους εκπροσώπους του, χρεοκόπησε.
Ο συνδικαλισμός των εκπροσώπων που προσπαθούσαν να επιβάλλουν -με αντιδημοκρατικές πρακτικές – τις εμμονές και τις φαντασιώσεις τους, περιθωριοποιήθηκε.»
Το χείριστο συνδικαλιστικό μόρφωμα, ενός εργοδοτικού συνονθυλεύματος που εκστομίζει και εκφράζει χωρίς ίχνος ντροπής τη θλίψη του… για την οικονομική στενότητα και δυσπραγία στο «καλό αφεντικό»…
«Και εδώ, με ειλικρίνεια, πρέπει να απαντήσουμε στο βασικό ερώτημα.
Υπάρχει ή δεν υπάρχει οξύτατη οικονομική δυσχέρεια στον Οργανισμό?
Είναι αληθές ότι τα έσοδα έχουν καταρρεύσει και ότι οι χρήσεις πολλών ετών είναι ζημιογόνες?
Καταφανέστατα. Το γνωρίζουμε όλοι.
Όποιος πιστεύει το αντίθετο έχει σημαντικό θέμα επαφής με την πραγματικότητα»
Μέσα από σάπια δόντια και δύο σελίδες όλη η πελματική αγωνία της υστερικής εργοδοτικής εκπροσώπησης που αναζητά πολλά κορόιδα μεταξύ των συναδέλφων των επιχειρήσεων του ΔΟΛ ώστε τελικά και διαστροφικά: τα θύματα να υπερασπίζονται… τους θύτες.
Παράσιτα που φυτοζωούν στο μεταίχμιο των ασύμμετρων κενών των εντολοδόχων τους, που αντλούν την «αγωνιστικότητα» τους από τον Πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μάρκο Γκανά και την ακριβοπληρωμένη Νομική του Υπηρεσία αλλά και τους ομοτράπεζούς του στο κλάδο.

«Στο ισχύον κοινωνικοοικονομικό σύστημα – ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ – για να υπάρχουν εργαζόμενοι πρέπει να υπάρχουν εταιρείες. Και το αντίστροφο φυσικά.
Εταιρείες, όμως, με θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Με βιώσιμες και παραγωγικές θέσεις εργασίας. Με προοπτικές και θετικό μέλλον.»
Νεόκοποι απεργοσπάστες που νιώθουν μεγάλο το μπόι τους εκ της ασφαλούς αντίστασης με διαχρονικό στόχο: πάντα εκεί που γέρνει η ζυγαριά και αυτό καθιστά το μοναδικό τους επιχείρημα.
Τονίσουμε στο «αγαπητό δίδυμο» ότι μάλλον έχουν ξεχάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι εκπροσωπούν τους εργαζόμενους και όχι τα αφεντικά τους και ας ψηφίστηκαν από αυτά.
Θρασίμια που κρύβονται στα λαγούμια τους.
Προσοχή «αγωνιστές» μην σας ξεφύγει κανένας πόντος από το καλσόν.
Μην ξεφτίσουν τα φτιασιδώματα από τις πιρουέτες των «νάνων κλόουν» και των βοηθών του που με αγωνία αναζητούν ακροατήριο κλακαδόρων, καθηλωμένων επί σκηνής στον πρωτογονισμό της παρακμής.
Έτσι η αλλιώς το σύστημα, σας έχει προγράψει… ως αναλώσιμα.
Δεν είναι δύσκολο κανείς να διακρίνει πλέον τα επιφαινόμενα, που κάνουν τα περιτρίμματα ουσία μέρος του καθημερινού πολτού.
Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός ξεγυμνώθηκε και δεν μπορεί πλέον να πείσει κανέναν.
Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι διακοπές!!!
Προς ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους στον Δ.Ο.Λ. ότι η καταγγελία τόσο στο Σ.Ε.Π.Ε. όσο και στο Υπουργείο Εργασίας γίνεται με την πλήρη ευθύνη και κάλυψη του Σωματείου όπως και έγινε στην παρούσα φάση με παρότρυνση και εισήγηση μελών του Δ.Σ της Ε.Π.Η.Ε.Α και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α όπως και της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΔΟΛ, χωρίς να πρέπει να εκτίθεται ο καθένας ξεχωριστά με την προσωπική του καταγγελία στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – Σ.Ε.Π.Ε.
Τόσο το Σ.Ε.Π.Ε όσο και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ είναι όργανα διαβούλευσης με στόχο τον συμβιβασμό μεταξύ των δύο μερών, επιβάλλοντας μόνο διοικητικά πρόστιμα.
Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & το Σ.Ε.Π.Ε μπορούν να γνωμοδοτήσουν (έκθεση για χρησιμοποίηση του στα αστικά δικαστήρια) και όχι να υποχρεώσουν τον εργοδότη στην καταβολή των δεδουλευμένων αμοιβών. Τα τρία μέρη (σε τριμερής συνάντηση) θα εκθέσουν τις απόψεις τους και ο γραμματέας του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ θα προσπαθήσει να βρει μια συμβιβαστική λύση και για τους δύο εμπλεκομένους π.χ. ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων αποδοχών, σε περίπτωση που δεν καταστεί αυτό δυνατό μέσο αθέτησης συμφωνίας από τη μεριά του εργοδότη, το λόγο για την επίλυση της εργατικής διαφοράς πλέον έχουν τα αστικά δικαστήρια.
Το δικαίωμα που έχει ένα μέλος της ένωσης, το οποίο έχει να κάνει με την προσφυγή του σωματείου για λογαριασμό του εργαζόμενου στο Σ.Ε.Π.Ε – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, δεν παύει να ισχύει σε κάθε περίπτωση όταν ο εργαζόμενος έχει τροποποιήσει την συλλογική του σύμβαση σε ατομική σύμβαση εργασίας, καθότι ως γνωστόν η ατομική σύμβαση καθορίζει μόνο οικονομικά θέματα και όχι συνδικαλιστικά δικαιώματα που κάποιοι διαλαλούν δεξιά και αριστερά ισοπεδώνοντας και υπονομεύοντας τους όρους που κατά τα λοιπά διέπουν τη σύμβαση της Ε.Π.Η.Ε.Α- Ε.Ι.Η.Ε.Α.
«Το δικαίωμα προφορικής και έγγραφης καταγγελίας στο ΣΕΠΕ, το έχει κάθε εργαζόμενος που θεωρεί ότι ο εργοδότης δεν τηρεί την εργατική νομοθεσία και θίγεται ατομικά.
Το εργατικό δίκαιο του επιτρέπει – ως το αδύναμο μέρος της σχέσης εργαζόμενου – εργοδότη, να προσφεύγει στους κρατικούς θεσμούς για να υπερασπιστεί – με τη στήριξή τους – τα συμφέροντά του.
Ως εκ τούτου, η άσκηση του δικαιώματος της προσφυγής δεν συναρτάται με την ιδιότητα του συνδικαλιστή, δε σχετίζεται – κατά το νόμο – με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, είναι ατομικό δικαίωμα και δύναται να ασκηθεί ακόμα και στην περίπτωση που τα σωματεία έχουν διαφορετική άποψη.»
Ποιοι υπονομεύουν και απαξιώνουν τελικά το Σωματείο της Ε.Π.Η.Ε.Α;
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΟΛ, όπως και μέλη Δ.Σ των ενώσεων της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, έχουν ήδη προβεί παράλληλα με άλλες ενέργειες, σε επαφές με τα προεδρεία όλων των συνδικαλιστικών ενώσεων που απαρτίζουν τη Διασωματειακή Επιτροπή για άμεση σύγκλιση σε κοινή συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τον Δ.Ο.Λ.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Προεδρείο της Ε.Π.Η.Ε.Α δε θα αρνηθεί τη συμμετοχή της στη διασωματειακή επιτροπή η θα προσπαθήσει να επιδιώξει την αναβολή της, όπως αρνήθηκε να καταγγείλει στο Σ.Ε.Π.Ε την εργοδοσία του Δ.Ο.Λ δια της Νομικής της Υπηρεσίας επιλέγοντας εύκολους δρόμους προσφυγής στο Υπουργείο Εργασίας σε τριμερής συναντήσεις όπου μαθαίνουμε τελικά ότι έληξε άδοξα όπως ήταν αναμενόμενο.
Οι εκπρόσωποι της ΔΟΛ ΑΕ κατ’ ουσία δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα όσον αφορά τη μισθοδοσία του προσωπικού,δίνοντας μόνο γενικές υποσχέσεις.
Καλούμε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους έστω και τώρα να συγκαλέσουν άμεσα με ευθύνη των συνδικαλιστικών σωματείων του κλάδου, έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ΔΟΛ και άμεση συνάντηση με την εργοδοσία΄.

Συνάδελφοι/σες

Ψηλά το κεφάλι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *