Γενική συνέλευση δημοσιογράφων για το ασφαλιστικό

ταμείαΜΜΕΗ γ.σ των δημοσιογράφων θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί και προφανώς θα αποφασισθεί στάση εργασίας για να μπορούν να μετάσχουν περισσότεροι εργαζόμενοι. Σε αυτήν προφανώς θα δοθούν δημόσια πλέον απαντήσεις για τις επαφές συνδικαλιστικών στελεχών με αρμόδιους υπουργούς, για το τι θα λύσει η συνάντηση που ζητείται επίμονα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τι ακριβώς μας έδινε ο Τάσος Πετρόπουλος και τι υποσχόταν, τι θα γίνει με το Διαδίκτυο και την ασφάλιση των συντακτών σε αυτό. Το κύριο ερώτημα ωστόσο είναι: Θα υπάρξει πρόταση για κινητοποιήσεις προς το σώμα της γενικής συνέλευσης ή θα αφήσουν να εξελιχθεί σε μάχη απόψεων και προτάσεων;

Η πρόσκληση της Γ.Σ από την ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καλεί, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 2 του Καταστατικού, τα μέλη της Ένωσης σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ επί της οδού Ακαδημίας αρ. 20, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ ορόφου, στις 23 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00’ π.μ., με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Ασφαλιστικό: Εξελίξεις – Δημοσιογραφικά Ταμεία
2. Σχέδιο στρατηγικής και προγραμματισμός απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι η πρώτη και για να υπάρχει απαρτία θα πρέπει, κατά τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 4 του Καταστατικού, να παρίσταται το 1/3 των τακτικών μελών που έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους του προηγούμενου χρόνου και έχουν δικαίωμα ψήφου.
Αν δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση επαναλαμβάνεται στις 24 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 11.00’ π.μ., στο Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» – Αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ» (Βασ. Αλεξάνδρου αρ. 2, ΤΚ 16121) με τα ίδια θέματα και σύμφωνα με το Καταστατικό για να υπάρξει απαρτία απαιτείται η παρουσία του 1/4 των τακτικών μελών που έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους του προηγούμενου χρόνου και έχουν δικαίωμα ψήφου (αρ. 26 παρ. 5).
Αν και πάλι δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση ματαιώνεται.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Σταμάτης Νικολόπουλος Νανά Νταουντάκη

Σχολιάστε