Αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα με υπογραφή Βούλτεψη

flashΓράφει ο media-industry

Αλλάζει χέρια και πάλι ο Flash.  Ο ραδιοφωνικός σταθμός που ίδρυσε ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης και μεταβιβάστηκε στον καταζητούμενο για την υπόθεση Λαυρεντιάδη, Πέτρο Κυριακίδη, περνάει στο συνεταιρισμό των εργαζομένων.  Οι αποφάσεις δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια χθες,   κι ενώ η συγκυβέρνηση απέτυχε να εκλέξει το Σταύρο Δήμα στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, οδηγώντας τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

 Τη  απόφαση έλαβε η υφυπουργός  Επικρατείας, Σοφία Βούλτεψη, δίνοντας επίσης την ίδια δυνατότητα στους εργαζομένους του  Best, του Nitro, του δημοτικού Ξένιου και του Star FM στη Θεσσαλονίκη να αποκτήσουν  τη δυνατότητα , με νέο φορέα να μεταδίδουν πρόγραμμα. Η νομοθεσία ορίζει πως τη διαχείριση των ραδιοφωνικών σταθμών αναλαμβάνει αποκλειστικά και μόνον οι εργαζόμενοι εφόσον οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί 4 μήνες και ο σταθμός δεν μεταδίδει πρόγραμμα, για διάστημα 6 μηνών. Σε κάθε ένα από τα συνεταιριστικά αυτά σχήματα, ο κάθε εργαζόμενος με βάση την απόφαση είναι αποφασισμένος να εισφέρει με το ποσό των 500 ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα επιχειρείται το πείραμα αυτό, το οποίο καταρχήν επιτρέπει τη συνέχιση ή την επαναλειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών. Ειδικά στην περίπτωση του Flash η απόφαση έχει ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς λαμβάνεται κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, έχοντας ως κοινό κυρίως τον κόσμο που ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και διακατέχεται από εκσυγχρονιστικές διαθέσεις. Υπέρ των συνεταιριστικών σταθμών έχει ταχθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *