Αυτά είναι τα ψέματα και η “παραπληροφόρηση” που ήλεγξε το πειθαρχικό

κανάλια-ΝαιΤις τελευταίες ώρες εξελίσσεται μαζική επίθεση εναντίον του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, το μόνο όργανο που τόλμησε στα χρονικά να τα βάλει με τους τηλεοπτικούς αστέρες και να επιβάλλει ποινές. Το έπραξε μετά από 300 και πλέον καταγγελίες πολιτών στην ΕΣΗΕΑ που έστειλαν εξοργισμένοι πολίτες. (Οι περισσότερες για το ΣΚΑΙ). Και αντί να σκύψουν με προσοχή κανάλια και δημοσιογράφοι επάνω σε αυτές, να αφουγκραστούν τη φωνή της κοινωνίας, ζητάνε τώρα τα ρέστα. Είναι κάπως ακατανόητη η τόσο οργισμένη επίθεση, λες και τιμωρήθηκαν mega-espreso-2από κάποιο θεσμικό φορέα ή το κράτος. Εν τέλει το σωματείο τους τους εγκαλεί για συνειδητά ψέματα και για παραπληροφόρηση.

Δεν τους εγκαλεί κανείς για τις απόψεις τους, για αυτές εξάλλου έχουν το μοναδικό προνόμιο να έχουν τον αέρα δικό τους και καλοπηρωμένη δουλειά, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους. Φαίνεται ωστόσο πως καλομαθημένοι οι αστέρες στην επικυριαρχία της εξουσίας τους, δεν ανέχονται ούτε και αυτά τα …χάδια. Μιας και είχαμε ως ιστοσελίδα καλύψει το θέμα της παραπομπής τους πριν ένα χρόνο (δείτε εδώ), ας θυμηθούμε ξανά τι ακριβώς έκαναν και σήμερα δεν θέλουν να θυμούνται, επισημαίνοντας πως υπήρχε κατηγορία και για τρία ακόμη στελέχη τηλεόρασης τα οποία εν τέλει δεν ελέγθηκαν από το πειθαρχικό.

Mega:

Η παρουσιάστρια Όλγα Τρέμηη οποία “τιμωρήθηκε” με επίπληξη παρουσίασε φωτογραφία με γιαιγιά που προστάτευε άλλη γιαγιά,ενώ έπαιρνε χρήματα από το ΑΤΜ, λόγω capital controls γιατί κινδύνευαν οι έλληνες πολίτες από ληστές, όπως ισχυρίστηκε. Αποδείχθηκε πως η φωτογραφία προέρχονταν από την Espresso και τη Νότια Αφρική!

mme_8_1Το κανάλι τιμωρήθηκε και από το ΕΣΡ με πρόστιμο για αυτή την επιλογή. Δημοσιογράφος του Mega έσπρωξε ηλικιωμένο άνδρα έξω από ΑΤΜ επειδή δεν έλεγε αυτά που ήθελε το κανάλι, ότι δηλαδη υπήρχε πρόβλημα με την ουρά. Ο σκηνοθέτης έκοψε την εικόνα στον αέρα. Η ίδια η παρουσιάστρια όταν ρωτήθηκε on air γιατί δεν βγάζουν στο δελτίο κάποιον υπέρ του ΟΧΙ, είπε “Σας διαβεβαιώ πως δεν βρήκαμε ούτε έναν να τάσσεται υπέρ του ΟΧΙ. Σας διαβεβαιώ ούτε έναν,  σας διαβεβαιώ ούτε έναν”! Η Μαρία Σαράφογλου- κόντρα με ηθοποιό Κλέονα Γρηγοριάδη, είχε υποστηρίξει το αμίμητο που έγινε και viral στα social media “Τι φταίμε εμείς που ούτε ένας κοινωνικός φορέας δεν είναι υπέρ του ΟΧΙ ;” Όσο για τον Γιάννη Πρετεντέρη ελέγθηκε μόνο για μια εμφάνιση, την ημέρα των αποτελεσμάτων που είχε καλεσμένο τον Π. Κουρουπλή και του επιτέθηκε λέγοντας ότι αυτός δεν διόρισε τον ανηψιό μου στο νοσοκομείο. Για αυτή την εμφάνιση του, επειδή ανέφερε γεγονός και άποψη, αθωώθηκε. Για τη στάση των ειδήσεων και επιλογών Mega επιβλήθηκε επίπληξη και στον διευθυντή Μανώλη Καψή.

ΣΚΑΙ:

Αθωώθηκε μόνο ο Δημήτρης Οικονόμου λόγω αμφιβολιών για τη στάση του έναντι του Πάνου Καμμένου την ημέρα του δημοψηφίσματος καθώς είχε ζητήσει συγγνώμη στον αέρα την επόμενη μέρα, επειδή είχε ειρωνευτεί τον κ. Καμμένο για την κόρη του…Οι υπόλοιποι τρεις Σταμάτης Μαλέλης, Άρης Πορτοσάλτε και Νίκο Κονιτόπουλο, αρχισυντάκτη της εκπομπής Μπογδάνου ο οποίος δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, επιβλήθηκε η ποινή της διαγραφής. Ο ΣΚΑΙ το φέρει βαρέως το γεγονός, αρκεί όμως να του στείλουν τις διακόσες και πλέον καταγγελίες πολιτών για όσα έλεγαν οι αστέρες του την εβδομάδα εκείνη. Αποκλείεται να έχουν ξεχάσει τόσο γρήγορα πως ο Πορτοσάλτε καλημέριζε με την ατάκα: “Καλημέρα Βόρεια Κορέα. Καλημέρα έχουμε ήδη πτωχεύσει”. ‘Η αυτά που ακούγουνταν σχεδόν σε όλες τις εκπομπές καθημερινά: Πτωχεύουμε την Δευτέρα, έρχεται η δραχμή, θα χάσει ο πολίτης τα χρηματά του από τις Τράπεζες, ψηφίστε όλοι ΝΑΙ για να γλυτώσουμε από τους “αλήτες, τους ανίκανους, τους άσχετους. Ο Α. Πορτοσάλτε είχε δεχθεί εν μέρει επίπληξη ακόμη και από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου για το τρομοκρατικό ύφος που είχε σε όλες τις εκπομπές και τον οίστρο της καταστροφολογίας. Ο Σταμάτης Μαλέλης ως διευθυντής δεν βρήκε επίσης ούτε έναν εκπρόσωπο του ΟΧΙ να φιλοξενήσει στις εκπομπές του ΣΚΑΙ. Κι όταν υπάρχαν καλεσμένοι της κυβέρνησης, όλοι μαζί έκαναν επίθεση λες και βρίσκονταν σε καφενείο και όχι στην τηλεόραση.

ΑΝΤ1:

Η Μαρία Χούκλη, άλλη μια παρουσιάστρια που δεν θυμάται ή επιρρίπτει τις ευθύνες στη διεύθυνση των ειδήσεων που προφανώς βρίσκονταν τις ημέρες εκείνες στο …αυτί της, δεν φιλοξένησε επίσης την αντίθεση άποψη. Αντιθέτως μόλις ο πρόεδρος των ξενοδόχων που ήταν καλεσμένος στο δελτίο απάντησε ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα ακυρώσεις σε κρατήσεις  και περιμένουν να δουν τι θα γινόταν την επόμενη εβδομάδα, η ίδια λίγο αργότερα στο ίδιο δελτίο, μίλησε για τουρίστες, που εγκαταλείπουν άρον-άρον τα νησιά και έδειξε ρεπορτάζ  μιας συναδέλφου, που έλεγε, οι τουρίστες φεύγουν  άρον-άρον προβάλλοντας πλάνα αρχείου!  Στο ίδιο δελτίο παρουσιάστηκε ΑΤΜ στο δήμο Χαλανδρίου κι έγραφε από κάτω, «Βόρεια Κορέα” ενώ σε άλλα ρεπορτάζ ο τίτλος στα super ήταν “δυστυχώς επτωχεύσαμε».

 

 

2 comments for “Αυτά είναι τα ψέματα και η “παραπληροφόρηση” που ήλεγξε το πειθαρχικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *