Ασφαλιστικά μέτρα για να μη μεταβληθεί η περιουσία του “Αγγελιοφόρου”

agelioforos-ptoxeysiΔιαβάζουμε στο http://alterthess.gr/
Το αίτημα 54 εργαζομένων του “Αγγελιοφόρου” συζητήθηκε το πρωί στην Υπηρεσία Ασφαλιστικών Μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής με αντικείμενο  τη διατήρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ στην παρούσα κατάσταση. Οι εργαζόμενοι ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή έτσι ώστε να απαγορευτεί η απομάκρυνση, απολήλωση των περιουσιακών στοιχείω της εταιρείας εκτός της έδρας της, δηλαδή του κτιρίου στην οδό Δαναιδών 4. Επιπλέον ζητούν να τους επιτραπεί η είσοδος στο χώρο της εργασίας τους έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά τους αντικείμενα.

Να σημειωθεί ότι πολλοί εργαζόμενοι μετά και  την πρόσφατη πτώχευση και το κλείσιμο της επιχείρησης, καθώς και την παύση έκδοσης της εφημερίδας δεν έχουν προλάβει να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και η διοίκηση τους απαγορεύει την είσοδο στο χώρο εργασίας τους.

Το αίτημα αυτό υποβάλλεται μετά τις απόπειρες εκκένωσης των γραφείων του «Αγγελιοφόρου» στις 5 και 13 Νοεμβρίου όταν η διοίκηση της εταιρείας επιχείρησε να εκκενώσει το χώρο των γραφείων απ`όλο τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό παρουσία του Β. Μπακατσέλου.

Συγκέντρωση εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου» πραγματοποιείται στην είσοδο των Δικαστηρίων.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι η η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ έχει διακόψει την έκδοση της εφημερίδας και εν γένει τη λειτουργία της από τις 27.10.2015. Έχει δε υποβάλει αίτηση για παύση πληρωμών και πτώχευση, η οποία θα συζητηθεί στις 27.11.2015 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *