Όταν ο Σαμαράς κατηγορούσε για διασπορά φόβου κι απειλών!

μαζιταείπανε“Κάποιοι άλλοι, πριν από ένα μήνα, είχαν απειλήσει: Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή! Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου. Η οποία δεν πείθει κανέναν.(…). Όμως, ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται πια.(…)Ας το καταλάβουν και ας σταματήσουν, επιτέλους, αυτά τα πυροτεχνήματα ανευθυνότητας!”. Όχι, δεν είναι απόσπασμα δηλώσεων στελέχους ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όσα έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή. Στις 28 Ιουνίου του 2011. Τρία χρόνια μετά τρομοκρατεί με χειρότερα λόγια και απειλεί έναν ολόκληρο λαό με τρομοκρατικά διαφημιστικά μηνύματα για την 26η Ιανουαρίου.

Το απόσπασμα της ομιλίας του είναι από το νέο βιβλίο “Μαζί τα ειπανε”, ανθολόγιο εξαπάτησης από τους Δημήτρη Μαρούλη, Λεωνίδα Σακλαμπάνη και Βασίλη Κουφόπουλου που κυκλοφόρησε την περασμένη Δευτέρα από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο τα παρελθόντα γεγονότα, από το 1996 ως και σήμερα, σχεδόν δέκα χρόνια, έρχονται ορμητικά στο μυαλό μας. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της χώρας εξοργίζουν. Αποδεικνύουν όμως με ποιούς φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Πριν τις κάλπες είναι το καλύτερο …χάπι μνήμης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *