Ένοχοι για προπαγάνδα οι “9” δημοσιογράφοι, παραμένουν μέλη ΕΣΗΑ οι “6”

ΣΚΙΤΣΟ-ΤΑΣΟΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ-ΚΥΡΙΑΚΗΣ-05.04.2015-12263Τελικά διαγράφηκαν από την ΕΣΗΕΑ οι τρεις από τους εννέα πειθαρχικά ελεγκτέους για παραβίαση του Κώδικα δεοντολογίας και άσκηση προπαγάνδας την κρίσιμη εβδομάδα προ του δημοψηφίσματος. Το πειθαρχικό συμβούλιο μετά από διαφορετικές ψηφοφορίες για το ύψος των ποινών, αποφάσισε 18μηνη διαγραφή  στον διευθυντή του ΣΚΑΙ Σταμάτη Μαλέλη , 12μηνη στον Άρη Πορτοσάλτε και 6μηνη στον Νίκο Κονιτόπουλο ( αρχησυντάκτη του Κ. Μπογδάνου. Ο Γιάννης Πρετεντέρης αθωώθηκε για την μία κατηγορία που αντιμετώπιζετον καυγά του on air με τον υπουργό Π. Κουρουπλή, όπως και ο Δημήτρης Οικονόμου του ΣΚΑΙ.Επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης με ανάρτηση στους χώρους εργασίας για τους: Όλγα Τρέμη, Μανώλη Καψή, Μαρία Σαράφογλου και Μαρία Χούκλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πρόεδρος του πειθαρχικού επέμενε πως όχι μόνο είναι αθώοι αλά έπραξαν το καθήκον τους. Από την πλευρά της μάλλον έχει δίκιο. Οι εν λόγω “δημοσιογράφοι”, όπως και πολλοί άλλοι στα media θεωρούν ως “καθήκον” τους να προβάλλουν την πραγματικότητα και τις απόψεις των ισχυρών, των αφεντικών, του συστήματος στο οποίο είναι πλήρως ενσωματωμένοι. Έχουν προ πολλού εγκαταλείψει τις αρχές της δημοσιογραφίας και ασκούν με πλήρη συνείδηση της πράξης τους προπαγάνδα και διαστρέβλωση γεγονότων επειδή έτσι συμφέρει.

Το πειθαρχικό έλαβε μια απόφαση στα “όρια” του δημοσιογραφικού κλάδου, επιχειρώντας να τηρήσει ίσεις αποστάσεις. Και για αυτό δεν είναι ικανοποιημένος κανείς. Κυρίως δεν είναι ικανοποιημένοι οι ελεγχόμενοι που κρίθηκαν ένοχοι και όσοι τους υποστηρίζουν.

1 comment for “Ένοχοι για προπαγάνδα οι “9” δημοσιογράφοι, παραμένουν μέλη ΕΣΗΑ οι “6”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *