To τερμάτισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της ΠΟΕΣΥ, συμμάχησε με τους θασιώτες του μαύρου στην ΕΡΤ!

νεριτΗ παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ προκαλεί τους αγωνιζόμενους ενάντια στο «μαύρο»
Διαβάζουμε στον asyntaxtostypos 
Η κάθοδος σε κοινό ψηφοδέλτιο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και της υπερμνημονιακής πλειοψηφούσας παράταξης της ΕΣΗΕΜ-Θ στις εκλογές που έγιναν για το νέο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ προκαλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ/ΕΡΤ3  που αγωνίστηκαν ενάντια στο «μαύρο». Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι γνωστή για την προσπάθεια «νομιμοποίησης» του εκτρώματος της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ κατά παρέκκλιση από την εκφρασμένη βούληση των υπόλοιπων Ενώσεων της χώρας, της ΠΟΕΣΥ, των Διεθνών Ομοσπονδιών Δημοσιογράφων και κυρίως των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2014 το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ είχε επιχειρήσει να κάνει εκλογές για εργασιακούς εκπροσώπους στη ΝΕΡΙΤ, σε αντίθεση με όλον τον δημοσιογραφικό κόσμο και  το συνδικαλιστικό κίνημα.

Έπειτα από εντονότατες διαμαρτυρίες δημοσιογράφων κυρίως από τις τάξεις των εργαζομένων/απολυμένων της ΕΡΤ/ΕΡΤ3, είχε αποσυρθεί η κάλπη με την επιγραφή «ΝΕΡΙΤ» λίγο πριν αρχίσει η εκλογική διαδικασία της 23ης Ιουνίου για την ανάδειξη των εργασιακών αντιπροσώπων της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Οι διαμαρτυρίες είχαν πλαισιωθεί από ένσταση που είχαν καταθέσει τα τρία μέλη στο δσ της ΕΣΗΕΜ-Θ του «Ασύνταχτου» ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

Η ένσταση είχε γίνει δεκτή και τελικά οι απασχολούμενοι της ΔΤ στο τότε ανταποκριτικό γραφείο του… υπουργείου Οικονομικών (στο οποίο ανήκε η υπό διαμόρφωση «ΝΕΡΙΤ») είχαν ψηφίσει σε άλλη κάλπη με την επιγραφή «ΑΛΛΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ».

Όμως, και παρά τις τόσες διαμαρτυρίες που είχε ξεσηκώσει πανελλαδικά με τη στάση του το  προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ, δεν είχε διστάσει να χτυπήσει ύπουλα στο τέλος της όλης διαδικασίας. Έτσι, είχαμε δει στη σχετική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να αναφέρεται το τότε κυβερνητικό  μόρφωμα μέσα σε παρένθεση για τα «άλλα ραδιοτηλεοπτικά μέσα». Κάτι που δεν είχε κάνει ΠΟΤΕ στο  παρελθόν σε ανάλογες εκλογικές αναμετρήσεις!

Λίγο πριν την απόσυρση της κάλπης της ΝΕΡΙΤ και την «ένταξή» της «από το παράθυρο» στην άλλη κάλπη, υπήρξε ακόμα μία «πράξη»: Στη θέση της κάλπης βρέθηκε ένα… «δοχείο νυκτός».

Με την πλειοψηφούσα παράταξη της ΕΣΗΕΜ-Θ, παντός μνημονιακού καιρού, κάνει συμμαχία στην ΠΟΕΣΥ η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ. Υπάρχει ντροπή;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *