Αύξηση εσόδων TV εξαιτίας του αγγελιόσημου…

 

Επί 13 μήνες, από τον Οκτώβριο του 2016 ως και σήμερα, οι καναλιαεκδότες και καναλάρχες δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές υγείας για το προσωπικό τους. Είχε καταργηθεί το αγγελιόσημο, ως απαίτηση του ΣΕΒ και της διαφημιστικής αγοράς, αν και αυτό ήταν εργοδοτική εισφορά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως σε όλα τα άλλα θέματα, μετατράπηκε σε άριστο συνεργάτης της διαπλοκής-παλιάς και νέας, στερώντας από το ταμείο υγείας των ΜΜΕ πολύτιμους πόρους.

Η λύση που τελικά δόθηκε, να λειτουργεί ένα υπερταμείο για όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ, ο ΕΔΟΕΑΠ, υπό τη διοίκηση γραφειοκρατών κυβερνητικών, εργοδοτικών και Νεοδημοκρατών συνδικαλιστών, δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

Την οποία ομολογούν οι ίδιοι οι ωφελούμενοι. Η διαφημιστική δαπάνη τους πρώτους μήνες τους 2017 αυξήθηκε κατά 12% δήλωσε υψηλό στέλεχος του ΑΝΤ1 σε πρόσφατο συνέδριο,

παραδεχόμενος πως αυτό οφείλεται στην κατάργηση του αγγελιοσήμου, δηλαδή στην κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς! Αυτούς τους μήνες προφανώς και δεν μειώθηκε κανένα προϊόν, αντιθέτως. Τα λεφτά της διαφήμισης των προϊόντων που παρέμειναν τα ίδια, αύξησαν τα έσοδα των ιδιοκτητών ΜΜΕ. Σε Τύπο και κανάλια, 12% στα τελευταία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών τους.

Η κατάργηση του αγγελιοσημου πέρυσι τον Οκτώβριο είχε και άλλες επιπτώσεις. Αίφνης σειρά εκδοτών, όπως ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Αλέξης Σκαναβής του Ελεύθερου Τύπου, ο Γιώργος Κουρής, ο Αντώνης Δελατόλλας, κ.λ.π. σταμάτησαν να αποδίδουν στα ταμεία και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων τους. Παρακρατούσαν δηλαδή από τους μισθούς (αν πλήρωναν) των εργαζομένων το 3% για την ασφάλιση ΕΔΟΕΑΠ αλλά δεν το απέδιδαν.

Το ταμείο των ΜΜΕ κατέθεσε αγωγές στα δικαστήρια και ήδη οι βγήκαν οι πρώτες καταδικασικές αποφάσεις εναντίον εκδοτικών συγκροτημάτων, Και ο υπουργός που θα κυνηγούσε τη διαπλοκή και τελικά συντρώγει μαζί της στο νέο τραπέζι της χειραγώγησης των κοινών, αναγνωστικού και τηλεοπτικού, δηλώνει περιχαρής πως φυσικά και θα δοθούν κίνητρα για τους εκδότες του έντυπου Τύπου. Όπως δόθηκαν και στους καναλάρχες, οι οποίοι δέχθηκαν να αποδίδουν 2 (από το 20% αρχικά του αγγελιοσήμου) από τον ετήσιο τζίρο τους υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ. Οι εκδότες δηλαδή που βάζουν στην τσέπη τους τις εισφορές των εργαζομένων τους θα επιβραβευτούν κιόλας με κίνητρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΠΡΙΝ, Πίσω από τις κάμερες 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *