Καταγγελία από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

ερα

“Μαύρα” σύννεφα (και) στην ΕΡΤ Ιωαννίνων

Μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, οι περιφερειακοί της σταθμοί λειτούργησαν καλύτερα από ποτέ και αποτέλεσαν το

δίκτυο της επαφής της ΕΡΤ με την κοινωνία. Ήταν το αποτέλεσμα της συνέχισης της λειτουργίας τους και των στενών σχέσεων που ανέπτυξαν με τις τοπικές κοινωνίες κατά τη διάρκεια του μαύρου. Η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ σε συνεργασία με τους (συνδιοικούντες πλέον) συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ, ένα μίγμα ανεπάρκειας, ιδεοληψίας, εμπάθειας και ιδιοτελών συμφερόντων, έχει βαλθεί να αποσαθρώσει τους περιφερειακούς σταθμούς της, ως πρώτο βήμα της αποσάθρωσης ολόκληρης της ΕΡΤ.

Νέο θύμα τους ο Περιφερειακός σταθμός Ιωαννίνων της ΕΡΤ.

Έτσι, δέκα ημέρες μετά το επετειακό “μαύρο” στην ΕΡΤ Χανίων, που έστειλε το μήνυμα “ΕΡΤ κλειστή στην κοινωνία” και την αναταραχή που επακολούθησε και εξακολουθεί να υφίσταται, οι μαθητευόμενοι μάγοι της συνδιοίκησης, χτύπησαν και στα Ιωάννινα. Στόχος αυτή τη φορά, η ενημέρωση, οι συνάδελφοί δημοσιογράφοι, η κοινή λογική και οι εργασιακές σχέσεις στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και στους περιφερειακούς της ΕΡΤ γενικότερα.

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, επιστολή του νέου προϊστάμενου των Περιφερειακών Μιχάλη Μεσσήνη που κοινοποιήθηκε στους δημοσιογράφους – εξωτερικούς συντάκτες  από την προϊστάμενη της ΕΡΤ Ιωαννίνων, Αγγελική Παππά, γνωστοποιούσε την απόφασή του – διαταγή, να παρουσιάζονται καθημερινά στον σταθμό οι εξωτερικοί συντάκτες. Την “πρωτοβουλία” του κ. Μεσσήνη αγνοούσαν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, διευθυντής ενημέρωσης ραδιοφωνίας και ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης, όπως οι ίδιοι δηλώνουν. Προφανώς όμως, ήταν σε γνώση των συνδιοικούντων συνδικαλιστών, στων οποίων τα κελεύσματα ο κ. Μεσσήνης υπακούει τυφλά.

Την ανεπάρκειά τους, να μην καταλαβαίνουν δηλαδή ποιος είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων – εξωτερικών συντακτών που οργώνουν την περιφέρεια της Ηπείρου για να ενημερώσουν σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και διαδίκτυο, ας πούμε ότι την αντιλαμβανόμαστε. Το να προσπαθούν, όμως, να τον επανακαθορίσουν, προσπαθώντας να μετατρέψουν τους δημοσιογράφους σε διοικητικούς υπαλλήλους, απειλώντας μάλιστα και με πειθαρχικές διώξεις είναι καταστροφικό, απολύτως μη λειτουργικό και επικίνδυνο για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των περιφερειακών σταθμών, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ΕΡΤ.

Οι  ενώσεις των δημοσιογράφων και όλοι εμείς που αντιλαμβανόμαστε την καταστροφή που προκαλούν οι μαθητευόμενοι μάγοι της συνδιοίκησης, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *