Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται προς τι η ιστορική απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να δεχθεί ξαφνικά ως μέλη της τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στα ειδησεογραφικά sites. Μια απόφαση που θα έπρεπε να είχε ληφθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά κάθε φορά βρισκόταν μια δικαιολογία για να μη συμβεί. Και προφανώς ο λόγος δεν είναι η πρόσφατη απεργία στην οποία για μια ακόμη φορά δεν μετείχαν με δημόσια αιτολογόηση τα μεγάλα ειδησεογραφικά sites. Πολλοί είδαν αλλά λίγοι πρόσεξαν την δήλωση του Τάσου Πετρόπουλου σε μια από τις πολλές συναντήσεις που έγιναν τον τελευταίο διάστημα.
Ο υφυπουργός που αποδεδειγμένα πλέον εργάζεται προς όφελος των καναλαρχών, είπε πως σύντομα θα καταθέσει τροπολογία σε νομοσχέδιο με την οποία θα ενταχθούν στον ΕΔΟΕΑΠ οι εργαζόμενοι σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες οι οποίες έχουν εγγραφεί στο Μητρών των on line media στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Τα στοιχεία δε του Μητρώου είναι ήδη γνωστά από το πιο επίσημα χείλη. Του υπουργού Νίκου Παππά. Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο “στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις,απασχολούνται στο σύνολό τους 2.115 άτομα, ενώ 1.040 από αυτούς είναι δημοσιογράφοι. Με εξαρτημένη εργασία απασχολούνται 682 άτομα και 358 με σύμβαση έργου”. Δηλαδή εν δυνάμει υποψήφιοι για την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ είναι ελάχιστοι δημοσιογράφοι, αν σκεφθεί κανείς πως από τα 682 άτομα ήδη πάρα πολλοί είναι ήδη μέλη της ΕΣΗΕΑ. Αναπάντητο μένει το ερώτημα τι θα γίνει με τα μπλοκάκια ή με τους επί συμβάσει έργου και αν θα συνεχιστεί η ύπαρξη της 2ης ταχύτητας εργαζομένων δημοσιογράφων.
Η κίνηση λοιπόν του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εντάσσεται σε όλες τις παραπάνω εξελίξεις για τον ΕΔΟΕΑΠ καθώς οι συνδικαλιστές συνεχίζουν να ελπίζουν πως οι εργοδότες θα συναινέσουν για την ύπαρξη πόρου.