Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τελειώνει με τα ΜΜΕ του!

Avgi (1)Από το κυριακάτικο ΠΡΙΝ

Μετά την ανεπιτυχή μάχη με τη διαπλοκή, το κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε νέο εχθρό να ξεσπαθώσει. Τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του, την «Αυγή» και το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Μέσα ενημέρωσης στα οποία, από το 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και όσο διολίσθαινε προς τη μετατροπή του σε υπάκουο μνημονιακό πιόνι στο παιχνίδι της Ε.Ε, εγκαθίδρυσε την κομματική μονοφωνία. Η βίαιη πολιτική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε νόμος για την εκπεμπόμενη ενημέρωση στα ΜΜΕ του κυβερνητικού κόμματος, ενώ συχνά η εφημερίδα της «Αυγής» χρησιμοποιούνταν και για παιχνίδια εσωτερικών κομματικών- κυβερνητικών συγκρούσεων.

Όλα τα παραπάνω απαιτούνταν από τους δημοσιογράφους των δυο Μέσων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι επιχειρήσεις του σταμάτησαν να πληρώνουν! Χρωστούμενα 11 μηνών έχουν μαζευτεί στην εφημερίδα της «Αυγής» όπου οι εργαζόμενοι έχουν να λάβουν στα χέρια τους κανονικό μισθό εδώ και 5 μήνες. Στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» τα χρωστούμενα φθάνουν πλέον τους δυο μήνες. Κι αυτό γιατί στο σταθμό είχαν απειληθεί και έγιναν απεργιακές κινητοποιήσεις νωρίτερα από ότι στην εφημερίδα.

Οι εργαζόμενοι έχοντας ξεπεράσει πλέον κάθε όριο υπομονής, αντοχής και καλής θέλησης σε γενικές τους συνελεύσεις αποφάσισαν την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. Και τότε αίφνης ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κομματικά ανώτερα στελέχη του ανακάλυψαν πως το κόμμα δεν έχει …λεφτά! Και μετέτρεψαν τους εργαζόμενους που απαιτούν με το ύστατο μέσο διεκδίκησης, τον μεγάλο εχθρός της κυβέρνησης και του κόμματος. Θυμίζουμε πως οι ίδιοι αυτοί εργαζόμενοι δημόσια στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν κείμενο προτάσεων και κάλεσαν το κόμμα να στηρίξει τα ΜΜΕ του. Αντί άλλης επίσημης απάντησης σταμάτησε η πληρωμή της μισθοδοσίας. Στα παρασκήνια βοά η μάχη ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να κλείσει η «Αυγή» και το «Κόκκινο». Και όσοι υποθετικά από το ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τη λειτουργία τους, στράφηκαν εναντίον των εργαζομένων ζητώντας τους να συνεχίσουν να εργάζονται δωρεάν, ως «καθήκον» στο κυβερνητικό κόμμα.

Τα ίδια στελέχη κατάφεραν να ακυρώσουν την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων τόσο στην «Αυγή» όσο και «Στο Κόκκινο» μέσω του εκπροσώπου της κυβερνητικής «Συσπείρωσης» στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (ρεπορτάζ και στη στήλη Πίσω από τις κάμερες). Το σοβαρότερο ωστόσο όλων είναι πως στην εφημερίδα της «Αυγής» και στο σταθμό επικρατεί ο κανιβαλισμός της κομματικής γραμμής. Ένθερμοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, όπως ο Θανάσης Καρτερός και ένθερμα κομματικά μέλη στο ραδιόφωνο, νουθετούν και συκοφαντούν τους εργαζόμενους που απαιτούν το αυτονόητο. Να πληρώνονται για τη δουλειά τους. Έφθασαν δε κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ρουφιανεύουν τους συναδέλφους τους με επιστολές στην ηγεσία του κόμματος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *