Σύμβουλος για την κατοχύρωση ψηφιακού φάσματος στο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής

specktrumΕξωτερικό τεχνικό σύμβουλο για τον διεθνή συντονισμό συχνοτήτων αναζητά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής με διαγωνισμό που ανακοίνωσε για τις αρχές Ιουνίου. Το υπουργείο αναζητά για τους επόμενους 9 μήνες σύμβουλο που θα παρέχει όλη την τεχνογνωσία επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης για την κατοχύρωση του ψηφιακού φάσματος.

Λαμβάνοντας υπόψη πως το φάσμα της ζώνης 694 – 862 MHz θα δοθεί ως το 2020 για την ανάπτυξη κινητών υπηρεσιών, το φάσμα για την ελεύθερη ψηφιακή τηλεόραση μειώνεται δραματικά. Οι απαιτήσεις του διεθνούς συντονισμού οδηγούν το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής να αναζητήσει διάφορα και διαφορετικά σενάρια τεχνικών λύσεων και προτάσεων για τη στάση και τις απαιτήσεις της χώρας μας. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος 2 αφήνει την Ελλάδα με 3 έως 9 ψηφιακούς διαύλους ανά SFN.

Ο τεχνικός σύμβουλος οφείλει επίσης να προτείνει λύσεις για τις επικοινωνίες των Ενόπλων Δυνάμεων που επίσης χρησιμοποιούν φάσμα στα UHF αλλά και ανασχεδιασμό του ψηφιακού χάρτη του 2012.

Από το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *