Και από το twitter πιέζει το ΕΣΡ ο Νίκος Παππάς

pappas_eithseeΕλαφρώς εξοργισμένος δείχνει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς με τα μέλη του ΕΣΡ που ακόμη δεν μπορούν να αποφασίσουν αν θα πρέπει, πότε και πόσες, τηλεοπτικές άδειες να δώσουν. Μετά την επιστολή του (αναρτάται παρακάτω) που έδωσε στη δημοσιότητα, ζητώντας με αυτήν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σήμερα έστειλε μήνυμα μέσω twitter. “Έχει σημασία να ξεκαθαρίσουμε:

Οι Ανεξάρτητες Αρχές δεν νομοδοτούν. Εφαρμόζουν το νομοθετικό πλαίσιο”.

Πρόκειται για ένα μόνο τουίτ από τα δεκάδες που έγιναν σήμερα, τα οποία μετέφεραν στο δίκτυο τη συνέντευξη του στον Κώστα Αρβανίτη στο ραδιόφωνο του news24.

Μετά και τη συνάντηση κορυφής που έγινε στο ΕΣΡ  έγινε πλέον ξεκάθαρο πως η Digea με την οποία συμφωνούν στελέχη της ΕΕΤΤ αλλά και μέλη του ΕΣΡ, στοχεύει να αναμένει το Συμβούλιο τις αποφάσεις για το 2ο ψηφιακό μέρισμα και μετά να αποφασισθεί ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών. Η Digea το έκανε σαφές και με την ανακοίνωσή της.

Οι αποφάσεις για το 2ο ψηφιακό μέρισμα θα ληφθούν το 2019-2020, άρα μέχρι τότε δεν πρέπει να δοθούν και τηλεοπτικές άδειες! Σαφής η θέση των καναλαρχών. Βέβαια και τότε, το 2020 είναι βέβαιο ότι θα προκύψει νέα ψηφιακή τεχνολογία για την τηλεόραση, όπως η μετάδοση του σήματος μέσω των ευρυζωνικών δικτύων…

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον πρόεδρο και τα Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των ψηφιακών τηλεοπτικών παρόχων περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Ο Νίκος Παππάς, αφού υπενθυμίζει στο κείμενό του πως της παρούσας επιστολής είχε προηγηθεί μία ακόμη, στις 30 Ιανουαρίου 2017, με την ίδια θεματολογία, ζητά από τα Μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής άμεση ενημέρωση για τα ακόλουθα:

Τον ακριβή χρόνο διατύπωσης της –κατά το άρθρο 2, παρ.4 του νόμου 4339/2015- απαιτούμενης γνώμης για τον αριθμό των δημοπρατούμενων αδειών και την τιμή εκκίνησής τους.

Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης προκήρυξης διαγωνισμού, καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φακέλων υποψηφίων, διενέργειας διαγωνισμού και χορήγησης αδειών.

Στην επιστολή του υπουργού σημειώνεται ότι η ανταπόκριση από μέρους των μελών του ΕΣΡ είναι απαραίτητη ώστε να τερματιστεί άμεσα η παράνομη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι εκπέμπουν το πρόγραμμά τους χωρίς να καταβάλλουν οικονομικό αντάλλαγμα στο Δημόσιο.

Τέλος, ο Νίκος Παππάς υπενθυμίζει στα Μέλη του ΕΣΡ πως το αμέσως επόμενο διάστημα, η Αρχή καλείται να επισπεύσει ανάλογη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *