“Κλειστή” η συνεδρίαση στη Βουλή για τις tv άδειες

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μαζί με τον πρόεδρο τον αντιπρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης , Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016. Πραγματοποιήθηκε, στην έδρα του ΕΣΡ, η ορκωμοσία των νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρουσία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Το ταχύτερο δυνατόν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Για 9+2 άδειες κάνει λόγο ο Ρ. Μορώνης, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ. Αυτές είναι οι δυο “ειδήσεις” που δίνει ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης μετά την ακρόαση των μελών του ΕΣΡ με θέμα την καθυστέρηση στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Για την παρουσία του ΕΣΡ επίσημα μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής, καθώς η συνεδρίαση ήταν κλειστή, ούτε οι δημοσιογράφοι, κοινοβουλευτικοί συντάκτες δηλαδή δεν είχαν πρόσβαση στα όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Και είχαν μεγάλο ενδιαφέρον αν λάβει κάποιος υπόψη του, την πρωίνή επίθεση του Νίκου Παππά. Ο αρμόδιος υπουργός προειδοποίησε για “ποινικές ευθύνες” τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής τα οποία, σύμφωνα με όσα δήλωσε, έχουν όλη τη βοήθεια για να διενεργήσουν τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Αλλά δεν το πράττουν.

Από τον πρόεδρο της Βουλής λοιπόν μάθαμε στη συνέχεια πως ο διαγωνισμός θα καθυστερήσει. Κι άλλο. Από 2 -3 μήνες, είπε. Προσθέτοντας πως τα μέλη του ΕΣΡ δεν προσδιόρισαν χρόνο! Αν και συμφωνούν όλα τους πως πρέπει να δοθούν άδειες.

Η δεύτερη είδηση ήταν πως ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης μετέφερε πως ο αριθμός των αδειών μπορεί να είναι 9 συν άλλοι δυο αν καταφέρει η Ελλάδα να κατοχυρώσει περισσότερες τηλεοπτικές συχνότητες. Με βάση ποια στοιχεία προκύπτει ο αριθμός 9 που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα μετέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ στη Βουλή που μίλησε για 6 άδειες, το πολύ 8, δεν μάθαμε. Το “9” πάντως είναι στη μέση μεταξύ των απόψεων της κυβέρνησης που μιλάει για 6 τηλεοπτικές άδειες και των καναλαρχών που μιλάνε για 12 τηλεοπτικές άδειες…

Περιμένοντας και τις δηλώσεις των μελών του ΕΣΡ, τα οποία αύριο Παρασκευή συνεχίζουν τη συζήτηση περί τηλεοπτικών αδειών, δεν γίναμε σοφότεροι για τη στάση του Συμβουλίου και κυρίως γιατί δεν μπορεί να προκηρυχθεί άμεσα ο τηλεοπτικός διαγωνισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *