Με τις “υποσχέσεις” Μπόμπολα, δεν κάνουν απεργία στο Mega

mgtrapeza_501084102Σήμερα, στην προγραμματισμένη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του MEGA έγιναν δεκτοί από τον κύριο Φώτη Μπόμπολα. Στη συνάντηση αυτή ο κύριος Μπόμπολας ενημέρωσε τους εκπροσώπους μας ότι μέχρι αύριο το πρωί θα καταθέσει το ποσό του 1.000.000 ευρώ, έναντι της σχεδιαζόμενης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. Το ποσό αυτό προορίζεται να καλύψει τη μισθοδοσία τουλάχιστον ενός μήνα καθώς και κάποιες από τις επείγουσες ανάγκες της εταιρείας. Ο κύριος Μπόμπολας εκτιμά ότι με αυτή την έμπρακτη δέσμευση οι τράπεζες θα έχουν ένα ακόμη επιχείρημα, πέραν των επιπλέον εξασφαλίσεων που έχουν ήδη πάρει, προκειμένου να αποδεσμεύσουν επιτέλους, το ποσό των 2.000.000 ευρώ και να καλυφθούν οι δύο από τους εφτά οφειλόμενους μισθούς στους εργαζομένους.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της εταιρείας και την επεξεργασία ενός σχεδίου σωτηρίας, ο κύριος Μπόμπολας εξέθεσε στους εκπροσώπους μας τρία διαφορετικά «σενάρια» εισόδου νέων επενδυτών στη μετοχική σύνθεση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. Θεωρεί δε, ότι πολύ σύντομα θα έχει τις τελικές απαντήσεις και ότι εν πάση περιπτώσει το πολύ σε ενάμιση μήνα το θέμα θα έχει διευθετηθεί.

Οι εκπρόσωποί μας, αφού επανέλαβαν για μια ακόμη φορά ότι το όριο αντοχής εξαντλείται στο τέλος αυτής της εβδομάδας, πρότειναν να γίνει άμεσα μια συνάντηση των βασικών μετόχων παρουσία των εργαζομένων του MEGA, έτσι ώστε ο κάθε μέτοχος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και όλοι από κοινού να δεσμευτούν στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης. Ο κύριος Μπόμπολας αποδέχτηκε, χωρίς επιφυλάξεις την πρόταση.

Με τη σημερινή συνάντηση ολοκληρώσαμε ένα δεύτερο κύκλο κινητοποιήσεων και επαφών με τους βασικούς μετόχους της εταιρείας. Ύστερα από την έμπρακτη δέσμευση που ανέλαβε η πλευρά Μπόμπολα, θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις κινήσεις τόσο των άλλων δύο πλευρών, όσο και των τραπεζών, προκειμένου να επανεξετάσουμε ή όχι την απόφασή μας για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας από τη Δευτέρα 5/12/16. Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δεδουλευμένα και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας με κάθε νόμιμο τρόπο. Τέλος, καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, μετόχους, τράπεζες και κυβέρνηση, να αρθούν έστω και τώρα στο ύψος των περιστάσεων.

 

 

ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ MEGA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *