Στοπ στην προβολή της Χ.Α από ΕΡΤ ζητάει η Γ.Σ δημοσιογράφων

%ce%b5%cf%81%cf%84-2Ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Το τελευταίο διάστημα οι καλύψεις δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής, οδήγησαν στις διαμαρτυρίες αρκετών πολιτών και φορέων προς την ΕΡΤ, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε ότι η κάλυψη έγινε με προτροπή της προηγούμενης σύνθεσης του ΕΣΡ.
Το αποτέλεσμα όμως ήταν η προβολή εκδηλώσεων μίσους, των δραστών της δολοφονίας Φύσσα, των επιθέσεων σε Αιγύπτιους ψαράδες και σε συνδικαλιστές, για να θυμίσουμε μερικά και μόνο από τα όσα βαρύνουν τους υπόδικους νεοναζιστές.

Η προβολή των ειδήσεων οι οποίες βοηθούν στην αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης ή εκείνων που σχετίζονται με τη λοιπή δημοσιογραφική επικαιρότητα, προφανώς είναι αναγκαία και χρήσιμη. Δεν είναι όμως αναγκαία η δημοσιογραφική κάλυψη κηρυγμάτων μίσους, ρατσισμού, προτροπής σε βία και ό,τι άλλο περιλαμβάνει η χρυσαυγίτικη ατζέντα.
Δεν πρόκειται για πλουραλισμό, αλλά για επιλογή που οι ίδιοι εκλαμβάνουν σαν «πράσινο φως» στα τάγματα εφόδου να επιχειρήσουν την επανεμφάνισή τους.
Η συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ να επανεξετάσει τη θέση της σε αρμονία με τον συνταγματικό ρόλο της ΕΡΤ, τους κώδικες δεοντολογίας και σε συνεργασία με το νέο ΕΣΡ.
Η συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, 28 Νοεμβρίου 2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *