Έκαναν την ΕΡΤ εισπρακτική εταιρεία, άγνοια δηλώνει η διοίκηση!

ÁÊÑÏÁÓÇ ÔÏÕ ÍÅÏÕ Ä.Ó. ÔÇÓ ÅÑÔ ÓÔÇÍ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÈÅÓÌÙÍ ÊÁÉ ÄÉÁÖÁÍÅÉÁÓ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ(PHASMA/M.KARAGIANNIS)

Ανάστατοι είναι εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ που διαπίστωσαν πως χωρίς κανείς να τους ενημερώσει, παρακρατήθηκε μέρος του μισθού τους από την εταιρεία για να αποδοθεί στους δικηγόρους για την επαναπρόσληψή τους στην κρατική τηλεόραση.

Το θέμα αφορά σε  περίπου 180 εργαζόμενους οι οποίοι είχαν συνάψει ιδιωτικά συμφωνητικά με δικηγορικά γραφεία και δικηγόρους. Τα γραφεία αυτά έστειλαν αιτήσεις απαίτησης καταβολης στην ΕΡΤ.

Και χωρίς να ενημερωθούν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, νομική υπηρεσία και  Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών αποφάσισαν από κοινού να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε εισπρακτική εταιρεία!
Για την παρακράτηση ενημερώθηκαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης που δήλωσαν παντελή άγνοια!
Από το γραφείο του προέδρου της ΕΡΤ εστάλη mail προς τους εργαζόμενους στο οποίο δηλώνεται με έμφαση ότι “Τέτοιες σοβαρές “πρωτοβουλίες” χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΔΣ, είναι απαράδεκτες. Η ΕΡΤ δεν είναι εισπρακτική εταιρία, ούτε αρπακτικό fund.
Έδωσα εντολή στην αρμόδια υπηρεσία, να καταθέσει στους λογαριασμούς σας το παρακρατηθέν ποσό και θα φέρω σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ το όλο θέμα”.

Το συνολικό ποσό που παρακρατήθηκε ξεπερνά τις  40.000 ευρώ. Όπως έμαθαν οι εργαζόμενοι τα χρήματα έχουν μεν παρακρατηθει αλλά δεν έχουν αποδοθει στους δικηγόρους.

Ένα ακόμη θέμα είναι λοιπόν που βρίσκονται τα παρακρατηθντα ποσά. ΟΙ εργαζόμενοι ζητούν  να μάθουν ποιοι ευθύνονται, πως θα αντιδράσει η Διοίκηση σε αυτό το φιάσκο, ενώ τίθεταθ ερώτημα αν έχουν το δικαίωμα να κινηθούν ακόμα και ενάντια στην ΕΡΤ η οποία προχώρησε εν κρυπτώ στην παρακρατηση ποσού από το μισθό τους.

1 comment for “Έκαναν την ΕΡΤ εισπρακτική εταιρεία, άγνοια δηλώνει η διοίκηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *